Stavanger Aftenblad

– Vi frykter Viking

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Kan

Viking ta tilbake håndballtr­onen, eller er Naerbø fortsatt best? Søndag møtes rivalene til en etterlengt­et duell på parketten.

I flere sesonger har Naerbø vaert den ubestridte håndballst­orebroren i Rogaland etter at Viking rykket ned fra eliteserie­n for fire år siden. Men steg for steg har de mørkeblå kjempet seg tilbake til øverste nivå. Søndag møtes de to til det første lokaloppgj­øret på 12 år.

Forrige gang lagene møttes var sesongen 2008/2009, den sesongen rykket begge lagene ned.

– Denne kampen har vi sett fram til. Vi har krysset av datoen i kalenderen for lenge siden. Det blir en krig, sier Vikings toppscorer Kjartan Johansen og gliser.

Viking har vunnet de to siste kampene mot henholdsvi­s Hal

ELITESERIE­N MENN Elverum 4 4 ØIF Arendal 4 3 Drammen 4 3 Runar 5 3 Baekkelage­t 5 2 Kolstad 4 2 Viking 4 2 Naerbø 4 2 Fyll. Bergen 4 1 Fjellhamme­r 5 1 Haslum 3 1 Halden 5 1 Sandefjord 5 0 0 1 1 0 1 0 0 0 1 1 0 0 1 0 0 0 2 2 2 2 2 2 3 2 4 4 122- 94 116-100 82- 77 138- 134 130- 133 109- 107 103- 105 117- 116 116- 110 144- 147

77- 89 139- 156 95- 120 8 7 7 6 5 4 4 4 3 3 2 2 1

den og Sandefjord og reiser til Jaeren fulle av selvtillit.

Johansen gleder seg til å møte Naerbø på parketten, og mener Viking har vist de siste seriekampe­ne at de ikke kommer til å bli en lett match for bøndene på Jaeren.

– Vi har funnet toppformen, og at motivasjon­en er på topp er en selvfølge når vi spiller mot Naerbø. Vi er klare og ser fram til dette, sier han.

– De er gode

Naerbø-trener Rune Haugseng grugleder seg til lokaloppgj­øret. Han venter at det blir en tøff kamp for begge lag.

– Ja, vi frykter Viking. De er gode, det så vi allerede i fjor da Joar Gjerde hadde hovedansva­ret. Jeg synes de har tatt steg etter at Scott Harrington overtok også. Han har videreført mye av det Gjerde jobbet med. At de allerede har tatt poeng i eliteserie­n er ingen overraskel­se, sier Naerbø-treneren.

Han mener Viking har mye av den samme innstillin­gen og samholdet i laget som Naerbø hadde da de rykket opp for tre år siden, og sier at dette viser hvor viktig innstillin­g og samhold er for å lykkes.

– Vi skal vinne

De to lagene møttes i sesongoppk­jøringen i Nye Loen. Da endte det med uavgjort. Etter fire kamper i serien står begge lagene med fire poeng. Søndagens to poeng betyr mye, både for Viking som kjemper for å overleve i eliten, men også for Naerbø som kjemper om en plassering på øverste halvdel av tabellen.

– Jeg er såpass aerlig at spør du meg så skal vi vinne den kampen uansett, men alt kan skje. Spesielt

nå som det er så lite tilskuere. Viking har ingenting å tape, de kommer med null press. Det er vi som har presset på oss, sier Naerbøs Tord Haugseng før kampen.

Andreas Haugseng sier at Viking er fryktelig gode for tiden, og synes det er kult at de mørkeblå gjør det godt.

Han mener Stavanger bør ha et lag i eliteserie­n i håndball, men er klar på en ting:

– Vi kommer ikke til å gi dem noen poeng på søndag. Det er ekstra surt å tape et lokaloppgj­ør, så vi får gjøre vårt beste og håpe det går godt, sier han.

Temperatur og tenning Haugseng mener at det laget viste i forrige seriekamp mot Fjellhamme­r, der de lå under med seks mål til pause, men snudde det til seier i løpet av de siste 30 minuttene, har gitt dem ekstrem selvtillit inn mot søndagens oppgjør.

– Det viktigste for oss er ikke å tenke på hvordan Viking har prestert i det siste, men å fokusere på oss selv. Vi skal vaere et bedre lag enn Viking, sier han og mener at det ikke skal vaere noe problem å motivere seg til å kampen.

Viking-spillerne har heller ikke problemer med å finne motivasjon­en.

– Det blir en kamp med mye temperatur, mye tenning og sikkert en del tominutter i den kampen også, sier Vikings Sebastian Waage Mossestad.

Til tross for at han er fra Bergen har han ingen problemer med å glede seg litt ekstra til kampen på Jaeren.

– Det blir gøy. Jeg tror det blir en jevn kamp hvis begge lag er påskrudd. Det blir ikke like mye liv på tribunen i Nye Loen som det pleier, det kan vaere en fordel for oss, sier han.

Det blir en kamp med mye temperatur, mye tenning og sikkert en del tominutter i den kampen også.

Vikings Sebastian Waage Mossestad

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Naerbø-trener Rune Haugseng grugleder seg til lokaloppgj­øret mot Viking i morgen.
PÅL CHRISTENSE­N Naerbø-trener Rune Haugseng grugleder seg til lokaloppgj­øret mot Viking i morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway