Stavanger Aftenblad

Butikk utlover dusør etter at kunde hostet på ansatt

-

OSLO: En kunde i en Meny-butikk i Arendal hostet mandag med vilje på en ansatt i butikken. Nå utlover butikksjef­en dusør for tips som kan identifise­re mannen.

Episoden fant sted på Meny Krøgenes mandag kveld. Den mannlige kunden, som trolig er i 50-årene, satte ikke pris på at den ansatte brukte munnbind ved selvbetjen­ingskassen­e, skriver Agderposte­n.

– Du må vaere klar over at du blir smittet hvis jeg hoster på deg, selv om du bruker munnbind, sa kunden til den ansatte, ifølge butikksjef Flemming Kristianse­n på Meny Krøgenes.

Deretter skal kunden ha hostet mot den mannlige butikkmeda­rbeideren.

– Hvor har du hodet ditt når du gjør noe sånt? spør Kristianse­n som nå har startet jakten på den ufine kunden.

Videooverv­åkingen i butikken blir gjennomgåt­t, og butikksjef­en har på sosiale medier utlovet dusør dersom noen kan komme med tips som kan føre til at kunden blir funnet.

Saken blir anmeldt til politiet. (NTB)

mange vil samkjøre i stedet, og hvor mange vil ta buss?

Spørsmålen­e stilles av Alexander Rügert-Raustein (MDG). Han er leder av fylkessamf­erdselsutv­alget. MDG, Rødt og SV er i klart mindretall. Et stort flertall ønsker gigantpros­jektet velkommen.

Ni-ti års byggetid

Rogaland fylkeskomm­une har stilt garanti for 16 milliarder kroner. Etter å ha lest stortingsp­roposisjon­en, er MDG-politikere­n bekymret for fylkeskomm­unens økonomi. y Byggetiden har økt og er nå anslått til ni-ti år. Dette betyr høyere finansieri­ngskostnad­er for bompengese­lskapet og dermed lavere bompengebi­drag til prosjektet. y Statens vegvesens forslag til periodiser­ing av bompenger og statlige midler gir økt risiko for at den fylkeskomm­unale garantien vil komme til utbetaling.

– Hovedankep­unktet mitt er økt fare for at fylkets garanti kommer til utbetaling. Jeg synes at risikoen var stor fra før. At den øker, til tross for at garantibel­øpet ikke endres, er betenkelig. Fylkesting­et skal ta stilling til de nye forutsetni­ngene i garantived­taket. Det skal bli interessan­t å se hva som skjer da, sier Rügert-Raustein.

Han reagerer på trafikkpro­gnosene med tanke på de høye takstene. Selv om de er redusert, legger proposisjo­nen til grunn 5980 biler per døgn – såkalt årsdøgnstr­afikk (ÅDT). Dette vil gi cirka 800 millioner kroner i bominntekt­er det første året.

– Jeg stusser over ÅDT er satt så høyt. De velger fortsatt å se bort fra at trafikken over Boknafjord­en har stagnert, det er knapt 4200 biler i dag, og tallet har stått på stedet hvil siden 2014. Hvor skal veksten komme fra? Jeg ønsker lykke til, sier Alexander RügertRaus­tein.

Et annet ankepunkt MDG-politikere­n trekker fram, har med geologi å gjøre. Tunnelarme­n til Kvitsøy er redusert fra 3,7 kilometer til 3,5 kilometer som følge av at hovedtunne­len er hevet med om lag 20 meter.

– Hva vil dette bety for vanninntre­ngning? Jeg mener man senket tunnelen for å ha ekstra overdeknin­g av fjell. Dette burde vaert belyst i proposisjo­nen, mener Rügert-Raustein.

Sparer 40 minutter reisetid Forventet reisetid mellom NordJaeren og Haugalande­t blir redusert med om lag 40 minutter når Rogfast åpner. Reisetiden til og fra Kvitsøy blir redusert med om lag det samme.

Redusert reisetid og trafikkmen­gde er viktige faktorer i samfunnsøk­onomiske regnestykk­er. Konsulentf­irmaet Atkins har beregnet at Rogfast er samfunnsøk­onomisk lønnsom ved en leve

De velger fortsatt å se bort fra at trafikken over Boknafjord­en har stagnert, det er knapt 4200 biler i dag, og tallet har stått på stedet hvil siden 2014.

Alexander Rügert-Raustein, MDG

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway