Stavanger Aftenblad

– Dette har også gått ut over mine naermeste

- Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t

JÅTTÅ: Styreleder i Viking Fotball AS, Thor Steinar Sandvik, trakk seg i går ettermidda­g etter massivt press.

Beslutning­en ble bekreftet da Viking hasteinnka­lte til pressekonf­eranse i går klokken 17. Da hadde det vaert hektisk møtevirkso­mhet på SR-Bank Arena gjennom hele dagen.

– Det er det beste for Viking at jeg trekker meg som styreleder, nå må klubben må få fred. De må få begynne å jobbe med det de skal jobbe med, sa en preget Sandvik på pressekonf­eransen.

Sandvik overtok for Stig H. Christians­en som styreleder i Viking Fotball AS tidligere i år, men gir seg altså etter kun noen måneder i vervet.

– Jeg hadde tenkt å sitte lenger, men det var kjaerlighe­ten til Viking som ble avgjørende, sier Sandvik til Aftenblade­t.

Sandvik er byggmester og daglig leder og eier av TS Byggtjenes­ter AS, og fjerde største aksjonaer i Viking Fotball AS.

– Jeg skal fortsette som sponsor og jeg skal fortsette å gå på stadion, for jeg elsker klubben, sier han.

– Tøffe dager

Det har vaert et massivt trykk mot Viking og Sandvik etter at det torsdag i forrige uke ble kjent at hovedtrene­r Bjarne Berntsen er ferdig i klubben etter innevaeren­de sesong.

– Det har vaert jaevlig tøft de siste dagene. Det har gått ut over mye, også mine naermeste. Det har vaert noe nytt hver morgen. Jeg har fått støtte og håpet på at det skulle avta, men det har bare eskalert, sier Sandvik.

Den avtroppend­e styreleder­en har tidligere sagt at han har mottatt både trusler og sjikaneren­de meldinger etter at Berntsen-exiten ble kjent, og Sandvik innrømmer at dette også ble avgjørende for at han nå går av.

– Det hadde vaert løgn om jeg hadde sagt noe annet, sier han.

Harnisk

Beskjeden om Berntsen-exiten kom som et sjokk på omgivelsen­e, og flere av klubbens aksjonaere­r reagerte på at de ikke ble kontaktet i forkant av beslutning­en.

Viking-supportern­e har også vaert i harnisk etter at nyheten sprakk, noe de ettertrykk­elig ga uttrykk for i lørdagens kamp mot Start. Der kom Felt O, som er en blanding av Vikinghord­ene og flere alternativ­e gruppering­er, med en klar beskjed om at de ønsket at styreleder­en skulle gå av. Tirsdag ble de altså hørt.

Sandvik forteller at han fra dag én som styreleder kun har villet Vikings beste, og at det er derfor han nå trekker seg.

– Jeg har vaert med som sponsor i Viking i 25 år – og som eier noen faerre år. Klubben har alltid betydd mye for meg. Da jeg fikk forespørse­l om å bli styreleder, takket jeg ja. Og det vaert utrolig spennende å se Viking fra innsiden, sier han om tiden som styreleder.

Regelbrudd

Mandag ble det også avholdt et møte mellom AS-styreleder­en og selskapets aksjonaere­r på SRBank Arena.

Samme kveld publiserte Aftenblade­t en artikkel som forklarer hvordan Viking har brutt idrettens eget regelverk i saken med hovedtrene­r Bjarne Berntsen.

Vikings FK-styreleder Rune Bertelsen erkjenner at de har gjort feil.

– Da forhandlin­gene mellom AS-styreleder og Bjarne Berntsen utviklet seg til å bli en diskusjon om ansettelse­sforhold etter 2021-sesongen, burde vi som arbeidsgiv­er grepet inn og overtatt forhandlin­gene. Vi må ta konsekvens­ene av de feilene vi har gjort i både AS og FK. Vikings beste må komme først, sa FK-styreleder Rune Bertelsen til Aftenblade­t tidligere tirsdag.

NFF har også varslet at de vil se på hvordan Viking har behandlet denne saken.

Det har vaert noe nytt hver morgen. Jeg har fått støtte og håpet på at det skulle avta, men det har bare eskalert.

Thor Steinar Sandvik

 ?? ANDERS MINGE ?? – Det er det beste for Viking at jeg trekker meg som styreleder, nå må klubben må få fred, sa Thor Steinar Sandvik.
ANDERS MINGE – Det er det beste for Viking at jeg trekker meg som styreleder, nå må klubben må få fred, sa Thor Steinar Sandvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway