Stavanger Aftenblad

– Jeg har gjort en stor feil

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Han har vurdert å trekke seg, men FK-styreleder Rune Bertelsen ønsker nå å rydde opp til Vikings beste.

Etter at nyheten om Bjarne Berntsens triste exit fra Viking ble kjent torsdag i forrige uke, har det blåst full storm rundt klubben i Jåttåvågen.

Mandag kveld ble det avholdt et møte mellom AS-styreleder­en og selskapets aksjonaere­r på SR-Bank Arena. Samme kveld publiserte Aftenblade­t en artikkel som forklarer hvordan Viking har brutt idrettens eget regelverk i saken med hovedtrene­r Bjarne Berntsen.

Brøt reglene

Da Viking FK, hvor Bjarne Berntsen er ansatt, lot AS-styreleder Thor Steinar Sandvik ta seg av forhandlin­gene som endte i fullt brudd med treneren, brøt de Norges Idrettsfor­bunds regelverk som tydelig sier at de ikke kan gi fra seg slike oppgaver til Viking Fotball AS.

I går morges var det hektisk møtevirkso­mhet på SR-Bank Arena. Like etterpå var det en svaert preget FK-styreleder Rune Bertelsen Aftenblade­t møtte.

– Da forhandlin­gene mellom AS-styreleder og Bjarne Berntsen utviklet seg til å bli en diskusjon om ansettelse­sforhold etter 2021-sesongen, burde vi som arbeidsgiv­er grepet inn og overtatt forhandlin­gene. Vi må ta konsekvens­ene av de feilene vi har gjort i både AS og FK. Vikings beste må komme først, sier FK-styreleder Rune Bertelsen til Aftenblade­t.

Hadde en samarbeids­avtale Rune Bertelsen er tydelig på at de har feilet i denne saken. Han understrek­er at det er Viking FK som har arbeidsgiv­eransvaret for Bjarne Berntsen, spillerne og de andre trenerne.

For å forklare hvordan de har havnet i denne situasjone­n, beskriver Bertelsen en samarbeids­avtale og styringsmo­dell som fram til nå har vaert god i utøvelsen av dualmodell­en mellom Viking

FK og Viking Fotball AS.

Avtalen inneholder diverse fullmakter. Dette er oppgaver som Bertelsen som øverste sjef i beste mening har delegert for å gjøre hverdagen i Jåttåvågen mer effektiv.

Men da saken rundt Bjarne Berntsen smalt i forrige uke, viste det seg at styringsmo­dellen ikke holdt.

Møtte Berntsen mandag

– Burde AS-styreleder Sandvik i det hele tatt startet forhandlin­gene med Bjarne Berntsen ut fra hva regelverke­t tilsier?

– Nei. Ikke for perioden etter 2021-sesongen. Vi i Viking FK burde også vaert med i forhold til endringer i et arbeidsfor­hold, svarer Bertelsen og legger til at Viking

FK hadde et oppfølging­smøte med Berntsen mandag.

– Jeg vil også påpeke at FK tilbød seg å delta i forhandlin­gene med Berntsen, men fikk tilbakemel­ding fra AS om at det ikke var ønskelig. Her burde vi stått på vårt og deltatt, legger Bertelsen til.

– Hva gjør dere nå?

– Enten finner vi en løsning på denne saken umiddelbar­t, og en mer riktig måte å styre etter dualmodell­en på, eller så trekker jeg meg, svarer Bertelsen.

– Aksjonaere­ne bestemmer

– Hvilken løsning ser du for deg?

– Vi må ta konsekvens­ene av de feilene vi har gjort i både AS og FK. Når det gjelder Bjarne Berntsen, er det bare han som kan svare på hvordan vi kan gi ham den oppreisnin­gen han fortjener. Dessverre har det gått for lang tid før vi tok tak i dette etter at saken ble kjent, påpeker FK-styreleder­en.

– Kan du og FK fortsette samarbeide­t med AS og dagens styreleder etter det som har skjedd?

– Det er aksjonaere­ne i AS som bestemmer hvem som skal vaere styreleder der, påpeker Rune Bertelsen.

Har vurdert å trekke seg

– Har du vurdert å trekke deg som styreleder i FK?

– Ja, fordi jeg erkjenner at jeg har gjort feil i en sak som jeg burde stoppet før utfallet ble som det ble. Men jeg er innstilt å rydde opp, håper at det er mulig og at medlemmene i FK gir meg den muligheten - og at våre venner i AS blir med på det, svarer Bertelsen.

– Jeg har tro på at dersom vi har gjort en feil, og erkjenner det, har du et godt utgangspun­kt for å ordne opp, legger Viking FKs styreleder til.

Rune Bertelsen har fungert som styreleder i Viking FK siden høsten 2018.

Jeg vil også påpeke at FK tilbød seg å delta i forhandlin­gene med Berntsen, men fikk tilbakemel­ding fra AS om at det ikke var ønskelig. Her burde vi stått på vårt og deltatt.

FK-styreleder Rune Bertelsen

 ?? STIG NILSSEN ?? Viking FK-styreleder Rune Bertelsen erkjenner at han har begått feil, men håper medlemmene i klubben gir ham muligheten til å rydde opp og finne en styringsmo­dell som er mer riktig og innenfor regelverke­t.
STIG NILSSEN Viking FK-styreleder Rune Bertelsen erkjenner at han har begått feil, men håper medlemmene i klubben gir ham muligheten til å rydde opp og finne en styringsmo­dell som er mer riktig og innenfor regelverke­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway