Stavanger Aftenblad

Petter Stordalen kan havne i rettssak etter hotellkonk­urs

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

STAVANGER: Eiendomsut­vikler

Kjell Madland mister flere millioner kroner i leieinntek­ter etter at Petter Stordalen onsdag slo Comfort Hotel Stavanger konkurs. Nå har han engasjert advokat.

– Det er en liten stund siden sist vi hadde kontakt med Nordic Choice, og fikk derfor vite om konkursen gjennom avisen, sier Tommy Madland i selskapet Aton AS til Aftenblade­t.

Leieinntek­ter på 8 mill.

Det er Aton AS som eier Klubbgata

3 i Stavanger sentrum hvor de har hatt en leieavtale med Petter Stordalens Nordic Choice helt siden 1998. Den nåvaerende leieavtale­n utløper 31. desember 2022.

Leien er utelukkend­e knyttet opp mot omsetninge­n til hotellet. Ifølge årsregnska­pet for 2019 var den på nesten 8 millioner kroner, mens den i 2018 var på 4,5 millioner kroner.

Det betyr at Madland og selskapet Aton AS vil miste et sted mellom 9 og 16 millioner kroner i leieinntek­ter når Petter Stordalen og Nordic Choice i går valgte å slå Comfort Hotel Stavanger konkurs.

Dette er vel å merke i normale driftsår uten korona. I fjor holdt hotellet stengt fra 26. mars og ut året, noe som utgjør rundt 1,5 millioner kroner i leieinntek­ter.

– Det er vanskelig å gi et tall slik markedet er i dag, men det er betydelige beløp, ja, sier Tommy Madland.

– Har dere engasjert advokat til å se på saken?

– Ja, det er naturlig å gjøre i en sak som dette.

– Hva tenker du om at Nordic Choice velger å slå Comfort Hotel Stavanger konkurs nå?

– Det viser at det er et veldig utfordrend­e marked i dagens situasjon, og Nordic Choice gjør sine prioriteri­nger. Dette åpner opp for nye muligheter for oss, vi har en flott eiendom med veldig god beliggenhe­t midt i Stavanger sentrum, svarer Tommy Madland.

– Skylder ikke på noen

Ifølge konsernsje­f i Nordic Choice, Torgeir Silseth, har de over flere år hatt en dialog med Aton med tanke på forlengels­e av kontrakten og en eventuell oppussing av bygget uten å komme til enighet.

– Jeg skal ikke skylde på noen, men dessverre kom vi ikke til enighet med gårdeier om en fornuftig løsning, sier Silseth.

– Hvordan opplevde du klimaet i forhandlin­gene med Aton?

– Jeg har ikke så lyst til å si noe om det sånn i første omgang.

– Frykter dere et rettslig etterspill?

– Nei, man plikter å melde oppbud når man driver på kreditors regning som Comfort Hotel Stavanger

har gjort i flere år. Og den kreditoren som har måttet dekke underskudd­ene har vaert Nordic Choice.

Ifølge Silseth er det få eksterne kreditorer i bildet.

– Nordic Choice er største kreditor, så kommer gårdeier. Men det er de ansatte som taper mest på denne konkursen. Og jeg skjønner selvsagt at det ikke er noe hyggelig for gårdeieren å stå uten leietaker, sier Silseth.

Har fått 200 mill. i støtte Hotellbran­sjen er en av de bransjene som er hardest rammet av koronapand­emien, noe som har ført til at Strawberry-selskapene til Petter Stordalen har fått over 200 millioner kroner i kompensasj­on fra Skatteetat­en. Dette er naturligvi­s småpenger sammenlign­et med hva hotellkong­en taper i det store bildet.

For bare i Stavanger har Stordalen tapt over 400 millioner kroner på sine hoteller de siste fem årene.

Det viser at det er et veldig utfordrend­e marked i dagens situasjon, og Nordic Choice gjør sine prioriteri­nger. Dette åpner opp for nye muligheter for oss, vi har en flott eiendom med veldig god beliggenhe­t midt i Stavanger sentrum.

Tommy Madland, Aton AS

Å dele dobbeltsen­g er jo det man gjør når man er et par og elsker hverandre, ikke sant? Men hva med snorkingen? Og søvnkvalit­eten?

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Comfort Hotel Stavanger ble onsdag slått konkurs.
JON INGEMUNDSE­N Comfort Hotel Stavanger ble onsdag slått konkurs.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway