Stavanger Aftenblad

Teateret flytter to premierer

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

STAVANGER: Rogaland Teater må utsette to premierer på grunn av koronaneds­tengningen. «Jeg kan vaere en annen» er en urpremiere bygget på Monica Isakstuens tekst. Denne skulle Ungdomstea­tret hatt premiere på 13. januar. Det er helt sjanseløst. Ungdommene rammes nemlig av stenging av fritidsakt­iviteter og kan ikke møtes til prøver.

Premieren er utsatt til 26. januar.

Denne uken blir det ikke mindre enn fire premierer, så sant stengingen ikke forlenges.

27. januar er det premiere på basketaket mellom Elizabeth den første av England og Maria Stuart av Skottland i forestilli­ngen «Maria Stuart». Her skal Nina Ellen Ødegård og Helga Guren spille hver sin dronning som driver med renkespill, sladder, maktkamp og sjau.

28. januar kommer nok en urpremiere når «Lenis plassar» settes opp. Øyvind Rimbereids langdikt er lagt i hendene på danske Jonas Corell og spilles på Intimscene­n.

Premieren på «Landet kaos» er flyttet til 29. januar. Også dette er en urpremiere, denne gangen på en tekst av Jens Bjørneboe. Forestilli­ngen skulle hatt urpremiere i desember 2020 og vaert en markering av Jens Bjørneboes 100-årsjubileu­m, men ble utsatt på grunn av koronapand­emien.

Og alt dette forutsette­r at der er mulig og lovlig å spille teater med folk i salen på de planlagte datoene.

– Vi har vaert gjennom såpass mye det siste året at skuldrene begynner å bli ganske lave på akkurat dette med planleggin­g. Vi legger en plan A, så får vi ta det som kommer. Dersom vi må gjøre om på ting, så gjør vi det, men dette er planen per i dag, sier informasjo­nssjef Pernille Kaldestad.

Teateret har stengt billettsal­get på alle forestilli­ngene. Det gjøres for å slippe all ekstrajobb­en med å – eventuelt – måtte flytte på alt og alle flere ganger.

– Koronakapa­siteten vår er ikke veldig stor, og vi kan selvsagt gjøre den jobben. Men vi tror det beste for publikum er å spille stadige flyttinger og avlysninge­r, så sant det er mulig. Derfor venter vi med å åpne billettsal­get til vi får nye retningsli­njer etter 18. januar, sier Kaldestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway