Stavanger Aftenblad

Jeg bare spør

-

DRØSET: Jeg skal jaffal IKKE ta noen vaksine.

Min oldefar ble vaksinert mot tuberkulos­e. 38 år senere, så bang! døde han. Jeg sier ikke mer. Er det sånn vi vil ha det? Jeg bare spør.

En jeg kjenner en som har et søskenbarn som har hørt om en som leste om en gutt som ble autentisk etter at han tok vaksine mot. Han var riktignok autentisk før vaksinen også, men er det en sammenheng? Jeg bare spør.

Det er faktisk lov å tenke selv. Vi kan ikke overlate til ekspertene å tenke. Hva hjelper det vel å ha 10 års høyere utdannelse og en doktorgrad? Jeg pleier forresten også å gi flypiloter råd og innspill når jeg er ute og flyr.

Dessuten sender jeg jevnlig tips og råd til de som styrer med atomreakto­rer, driver hjernekiru­rgi og lignende. Det er faktisk lov å tenke litt selv.

Noen sier at et samlet medisinsk ekspertmil­jø mener vaksinen er trygg. Vel, jeg leste om en som var uenig. Han var utdannet homøopat fra Bali, hadde egen Facebooksi­de og holdt kurs i lavendelte­rapi og bruk av havregrøt mot meslinger. Han var veldig skeptisk til vaksiner. Hvorfor intervjuer ikke mediene han? Jeg bare spør.

Hvorfor vaksinerer vi unger mot difteri, stivkrampe og kikhoste når disse sykdommene nesten er utryddet? Jeg bare spør.

Hvem tjener på at vi tar koronavaks­inen? Jo, de som lager den, Staten, Arbeiderpa­rtiet, mediene, Microsoft, handelsfor­eningen, LO, NHO, NSB, Kongeparke­n, Havanna Badeland, Peppes Pizza, arrangøren­e av Sesilåmi og de som eier Domus. Vanlige folk har ingenting å vinne på å ta vaksinen. Ja, det kan hindre oss i å dø, men i kroner og øre? Null.

I motsetning til legemidler og medisiner har vaksiner bivirkning­er. Hvorfor prøver myndighete­ne å skjule bivirkning­ene, bortsett fra i brosjyrer, intervjuer, infoskriv som følger vaksinene, nettsider og lignende? Jeg bare spør.

Sist, men ikke minst: Korona kommer til å gå over av seg selv, akkurat som difteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyeli­tt, tuberkulos­e, hepatitt B, meslinger, kusma og røde hunder.

Det er faktisk lov å tenke selv. Vi kan ikke overlate til ekspertene å tenke.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway