Stavanger Aftenblad

Koronapand­emien

-

lengre tid før vi ser resultatet av tiltakene som kom i januar.

Smitte ved avdeling Avdelingso­verlege Bjørnar Gilje, ved avdeling for blod- og kreftsykdo­mmer, snakket om smitteutbr­uddet ved sin avdeling og hvordan sykehuset håndterer dette:

– Vi har dessverre fått et smitteutbr­udd på vår avdeling. Fem ansatte er påvist smitte og tre pasienter er smittet. Vi har gjort en god jobb med å stoppe smitten. Vi har 37 ansatte i karantene fra sengepost 2K, der smitten oppsto.

Gilje påpeker at det ikke er ansatte som førte smitten inn i avdelingen.

Endringer i driften

– Vi har gjort store endringer i driften. Vi har siden 5. januar ikke tatt imot nye pasienter. Pasientene som skulle komme til sengepost 2K, blir lagt på andre avdelinger vi samarbeide­r med.

Avdelingen har også gjort videokonsu­ltasjoner med pasienter der det er mulig. Det vurderes grundig hvilke pasienter som får dette tilbudet, og hvilke som må komme inn på sykehuset. Behandling­er som ikke er kritiske blir også utsatt.

Karantenen for de ansatte avsluttes for de fleste i neste uke, da håper Gilje at avdelingen vil operere som naermest normalt. Frem til da får kun utvalgte pårørende besøke avdelingen.

– Folk som kommer til kontroller skal ikke ha med seg pårørende, med mindre det er kritisk eller det er et stort informasjo­nsbehov. Dette har fungert greit. Der det er vanskelig å unngå har vi fått til en løsning, sier Gilje.

To av de tre smittede pasientene er innlagt, men ikke på intensiven. Den tredje er utskrevet.

– Jeg vil understrek­e at vi fortsatt har høy aktivitet. Vi har ivaretatt pasientene våre gjennom pandemien og det gjør vi fortsatt. Det er trygt å få behandling hos oss. Det er viktig at de som får behandling hos, og blir syke, tar kontakt med oss, avslutter Gilje.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway