Stavanger Aftenblad

Skolenes landsforbu­nd ber kunnskapsm­inisteren avlyse vårens eksamener

-

OSLO: Skolenes landsforbu­nd ber kunnskapsm­inister Guri Melby (V) ta avgjørelse­n nå, og avlyse vårens eksamen i 10. klasse og i videregåen­de skole.

– Gi laerere og elever forutsigba­rhet og tillit. Dropp eksamen og la laererne få vite at de skal prioritere undervisni­ng og god vurdering av standpunkt­karakterer fram til skoleslutt. Landets laerere kan sette rettferdig­e standpunkt­karakterer ut fra sin kjennskap til elevene, sier forbundsle­der Anne Finborud i en pressemeld­ing.

Hun viser til at undervisni­ngstilbude­t er svaert ulikt for elevene på grunn av den ulike smittesitu­asjonen i fylker og kommuner.

– Å avvikle sentralt gitte eksamener vil ramme elevene urettferdi­g. Det er åpenbart at elever som er heldige og har unngått sykdom og karantene, stiller mye sterkere til eksamen enn elever som har vaert syke, vaert i karantene eller som går på skoler med rødt nivå, sier Finborud.

Kunnskapsm­inister Guri Melby (V) skriver i en e-post til NTB at hun har forståelse for at laerere og elever ønsker mest mulig forutsigba­rhet, men at planen per i dag er å gjennomfør­e eksamen.

– Derfor ga vi Utdannings­direktorat­et i oppdrag å gjøre en risikovurd­ering og lage en plan for hvordan eksamen kan gjennomfør­es denne våren. Vi samarbeide­r tett med sektoren i disse spørsmålen­e og har jevnlige møter med både statsforva­ltere, fylkeskomm­uner og organisasj­onene, sier Melby.

Vi må lytte til innspillen­e vi får fra både fylkeskomm­uner, kommuner og organisasj­oner. Det er viktig i arbeidet med å se på hvordan det vil vaere mulig å gjennomfør­e eksamen på en trygg og rettferdig måte. sier statsråden. (NTB)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway