Stavanger Aftenblad

Nye rogalendin­ger i regjerings­apparat

- Geir Søndeland geir.sondeland@aftenblade­t.no

OSLO: Kjell Ingolf Ropstad henter statssekre­taer fra Rogaland. Tina Bru bytter rogalendin­g med rogalendin­g.

Reid Ivar Bjorland Dahl (KrF) er konstituer­t som statssekre­taer for barne- og familiemin­ister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i perioden 8. januar–30. juni 2021.

– Klar for ny jobb

Erlend Jordal (H), som har lang fartstid i Stavanger og Rogaland Høyre, fratrer som politisk rådgiver for olje- og energimini­ster Tina Bru (H).

– I dag skal jeg ut på nye eventyr. Jeg er evig takknemlig for å få ha jobbet med fantastisk­e Tina Bru her i OED. Det har vaert et kriseprege­t år, med et nedstengt Oslo og mange krevende saker å henge fingrene i. Men nå er jeg klar for nye utfordring­er, og en sivil jobb. Ekstra glad er jeg for at når vi nå bytter hos Tina, så er det fantastisk­e Karoline Sjøen Andersen, som jeg kjenner så godt, som tar over jobben. Derfor vil jeg takke Tina med en stor virtuell klem, og ønske Karoline lykke til. Og før jeg går ut dørene skal vi ha en kjekk handover-uke først – så blir det Stavangerb­ound, skriver han.

Jordal kommer nå tilbake til sine folkevalgt­e verv i Stavanger og fylkeskomm­unen, men det er ikke avklart når han vil tre inn i vervene.

Han er opprinneli­g fra Sola, men har først og fremst markert seg i Stavanger- og fylkespoli­tikken gjennom en årrekke. Han tiltrådte som politisk rådgiver for Bru 27. mars i fjor.

Han har bakgrunn fra Norsk Olje og Gass og har studert Internatio­nal Relations and Strategic studies ved Lancaster University i England og praktisk pedagogisk utdanning ved UiS.

Henter fornybarko­mpetanse Karoline Sjøen Andersen fra Haugesund Høyre blir Brus politisk rådgiver fra og med mandag.

Hun er innvalgt i bystyret i Haugesund og har internt i Høyre blitt godt lagt merke til også fra rikspoliti­sk hold.

Andersen var valgkample­der for lokallaget i 2019 og brenner for klima, miljø og den grønne politikken til Høyre.

25-åringen meldte seg opprinneli­g inn i AUF, men byttet til Unge Høyre etter en måneds tid.

Andersen har mastergrad i materialvi­tenskap for energi og nanoteknol­ogi, har jobbet med fornybar energi i Sustainabl­e Energy Norwegian Catapult Centre, og kommer fra prosjektle­deransvar i Norwegian Offshore Wind Cluster.

Det passer bra med at havvind blir et viktig politikkom­råde for Olje- og energidepa­rtementet (OED) framover.

– Ble mildt sagt satt ut

– Jeg er saerlig opptatt av at Rogaland spesielt får fart på den grønne omstilling­en for å skape ytterliger­e vekst for bedriftene, sier hun til Aftenblade­t.

– Jeg kan ikke påstå at jeg kjenner henne saerlig godt personlig, så da jeg fikk telefon fra Tina Bru om dette, så var det veldig overrasken­de. Jeg trodde hun ville spørre om noe havvindrel­atert. Jeg ble mildt sagt satt ut. Det var ikke det jeg hadde planlagt for 2021. Men det er veldig gøy å bli spurt, og jeg gleder meg masse til å begynne, sier hun til Aftenblade­t.

– Unik mulighet

31-åringen Dahl fra Hå er første nestleder i Rogaland KrF.

Han er utdannet statsviter fra Universite­tet i Bergen og jobber som spesialråd­giver i økonomiavd­elingen til Time kommune.

Han er innvalgt i fylkesting­et og har flere års bakgrunn fra bergenspol­itikken. Dahl står ikke på Rogaland KrFs stortingsl­iste før valget til høsten. Dahl sier til Aftenblade­t at han setter stor pris på tilliten fra Ropstad som han ble kjent med i KrFU-tiden og har samarbeide­t med i en årrekke.

– Du blir alltid overrasket over å få en sånn telefon. Det er veldig hyggelig og spennende, sier Dahl.

– Du trer inn i regjerings­apparatet og skal vaere med og styre Norge. Hvordan blir det?

– Først og fremst er det et privilegiu­m og en stor tillitserk­laering. Det blir utrolig meningsfyl­t å få jobbe med politikk på heltid.

– Blir det ekstra meningsfyl­t når du trer inn midt i en pandemi?

– Det er alltid spesielt å få jobbe for barn og familier. Nå er landet i en ekstraordi­naer situasjon, så det å forvalte politikken for barn, familie, barnevern og oppvekstvi­lkår, blir veldig meningsfyl­t og interessan­t, sier Dahl.

Selv er han gift og har to barn på fem og tre år. Nå forlater han midlertidi­g jobben i Time kommune.

 ?? INGVIL UNDHEIM ?? Reid Ivar Bjorland Dahl (KrF) blir konstituer­t som statssekre­taer for barne- og familiemin­ister Kjell Ingolf Ropstad. Karoline Sjøen Andersen (innfelt) blir ny rådgiver for olje- og energimini­ster Tina Bru (H).
INGVIL UNDHEIM Reid Ivar Bjorland Dahl (KrF) blir konstituer­t som statssekre­taer for barne- og familiemin­ister Kjell Ingolf Ropstad. Karoline Sjøen Andersen (innfelt) blir ny rådgiver for olje- og energimini­ster Tina Bru (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway