Stavanger Aftenblad

Smittesitu­asjonen er alvorlig og dere må ta ansvar

-

PANDEMIEN: Kjaere statsminis­ter! Nå naermer vi oss en ny smittebølg­e. Det er allerede ille og før det blir verre må regjeringe­n ta grep.

Den nye mutasjonen av viruset er mer smittsom og situasjone­n vil bli verre, flere land i Europa har nå valgt å gjøre koronatilt­akene strengere. Vi må laere fra situasjone­n tidligere og allerede sette inn tiltak som kan fungere denne gangen. Skolene burde stenges og bare de med mest behov bør ha mulighet til å dra på skole, åpningstid­ene på butikker bør blir kortere og karantenep­erioden må forlenges.

Selv om det høres kjipt ut med en ny runde med hjemmeskol­e, er dette nødvendig. Barn og ungdommer drar til skolen hver eneste dag, og selv om viruset ikke er så farlig for oss, kan vi fremdeles smitte andre voksne. Hvis kontakt på skolen og andre steder kan minimalise­res, vil vi kunne gå tilbake til «normale» liv raskere.

En av grunnene til at butikker og kjøpesente­r ikke stenges er at man vil tape penger, men hvis butikkene ikke blir stengt ned nå, vil flere bli smittet. Kommunene må uansett da bruke penger til det, da er det bedre å stenge ned butikker nå, og ikke tenke på best mulige måter å oppretthol­de økonomien på.

På den andre siden, har vi nå en vaksine og folk er lettet. Man tenker dermed at det nå kommer til å gå bedre, men vi vet ikke hvor lenge effekten av vaksinen varer og vi vet heller ikke noe om langtidsvi­rkningene. Det er derfor fremdeles nødvendig med restriksjo­ner og man må fortsatt holde avstand og følge regler.

Fylkene og kommunene kan sette i gang strenge tiltak, men om vi ikke følger dem, vil det ikke ha noen effekt. Bli med og stopp smitten.

 ?? GORM KALLESTAD ?? Som pårørende har jeg hatt mine tøffeste, vakreste, tristeste, mest krevende, laererike og spennende år. Alt fra stress og bekymringe­r som ga meg stikkende smerte i hjerte, til de største gleder i livet.
GORM KALLESTAD Som pårørende har jeg hatt mine tøffeste, vakreste, tristeste, mest krevende, laererike og spennende år. Alt fra stress og bekymringe­r som ga meg stikkende smerte i hjerte, til de største gleder i livet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway