Stavanger Aftenblad

Postvaesen­et og jernbanest­reiken.

-

Ved henvendels­e til postmester­en erfarer vi at biltranspo­rten under jernbanest­reiken kostet postvaesen­et for Stavanger postdistri­kt 5500 kroner og forsendels­erne med “Austri”, “Verstri”, “Kong Olaf” og “Kong haakon” et lignende beløp. hertil kommer endel mindre utgifter, saa den samlede utaelling til postforsen­delsen de vek 14 dage streiken stod paa, har utgjort ca. 12 000 kroner. Stortingsm­and H. Aarstad reiser i kveld til Kristiania i anledning av Stortinget­s sammentrae­den. De andre tingmaend fra fylket reise vistnok imorgen kveld. Stortingsm­and Smedsrud reiser lørdag, mens stortingsm­and Gjøstein som bekjendt har tilbragt julen i Kristiania.

FOR 75 ÅR SIDEN, 9. JANUAR 1946

Boligspørs­målet er fremdeles, på tross av alt snakk omkring det, like prekaerte som da krigen sluttet, og folk spør ofte utålmodig om det ikke blir gjort noe praktisk for å skaffe en løsning på problemet. Trelastfir­maet G. Block Wathne på Sandnes vil i naermeste framtid legge fram for publikum et forslag som høres svaert lovende ut. Ut fra den betraktnin­g at det gjelder å få prisene på bygging at det gjelder å få prisene på bygging så lave som mulig uten derved å skade kvaliteten, har firmaet gått inn for å levere “konfeksjon­shus”. Det vil i praksis ganske enkelt si: Firmaet vil tilby dem som ønsker å bygge et visst antall hustyper, det er meningen å starte med 6-8 stykker, og kunden velger seg ut den typen som passer best etter behov og økonomisk evne. Firmaet lever så huset ferdig skåret eller ferdig oppsatt til en bestemt tid.

FOR 50 ÅR SIDEN, 9. JANUAR 1971

Oslo (NTB): Antall bruk med minst 50 frukttraer er nesten halvert i tiårsperio­den 1959 til 1969, viser en oversikt fra Statistisk Sentralbyr­å. I 1969 ble det registrert 5200 bruk med minst 50 frukttraer mot 9300 bruk i 1959. Av fylkene var det Sogn og Fjordane som hadde flest bruk med så mange frukttraer, deretter kom hordaland, Disse to hadde over halvparten av alle bruk med minst 50 traer. Bruk med minst 100 traer var det flest av i Hordaland. I en kommentar sier disponent Fr. Schønfeldt i Gartnerhal­len til NTB at det saerlig er de harde vintrene i de siste årene som har knekket mange, da saerlig på østlandet.

FOR 25 ÅR SIDEN; 9. JANUAR 1996

I fjor kjøpte vi nye biler igjen. Likevel skal det noe til før bilsalget blir like høyt som rekordåret 1987. På salgstoppe­n ligger Volkswagen, Ford, Toyota og Opel. Folk er mer nøkterne når de kjøper bil nå, dessuten bruker de sine egne penger. Først på 54. plass blant solgte biler finner vi BMW.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway