Stavanger Aftenblad

– Viking står høyt på listen min

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Flere klubber i både Norge og utlandet kjemper om Zlatko Tripic (28) når hans kontrakt med tyrkiske Göztepe utløper til sommeren.

Tidligere denne uken avslørte Aftenblade­t at Viking jobber med å hente Zlatko Tripic tilbake til klubben. Det er ett år siden han forlot laget og ble solgt til Tyrkia for snaue 4 millioner kroner.

Da forlot han byen, klubben og publikum med heltestatu­s etter å ha spilt laget opp igjen til eliteserie­n i 2018 og blitt matchvinne­r i cupfinalen mot FK Haugesund året etter. Hans tilstedeva­erelse og vinnerment­alitet gikk rett hjem hos fansen.

– Det ville betydd veldig mye. Han vil alltid vaere velkommen her og har en stor standing i klubben, svarte Viking-trener Morten Jensen tirsdag på spørsmål om hva det ville betydd å få Tripic tilbake.

Nå har Zlatko Tripic mindre enn et halvt år igjen av kontrakten sin med Göztepe. Viking har bekreftet at de er i dialog med kantspille­ren om en retur til SRBank Arena.

De involverte partene Aftenblade­t har vaert i kontakt med, sier det vil bli både vanskelig og dyrt å hente 28-åringen hjem i dette overgangsv­indet, slik at han rekker seriestart 5. april. Slik Aftenblade­t forstår situasjone­n, må klubben få ekstern hjelp dersom det skal bli en realitet.

– Viking står høyt oppe

Tripic har også en lukrativ kontrakt i Tyrkia og tjener etter det Aftenblade­t kjenner til rundt 4-5 millioner kroner i året nå. Det mest realistisk­e er å få til en overgang slik at han eventuelt kan slutte seg til Viking-troppen tidlig i juli. I så fall kan det bli snakk om en kontrakt som strekker seg over minst fire år.

– Hva er dine tanker om en retur til Viking, Zlatko Tripic?

– Når kontrakten min her i Tyrkia går ut til sommeren, og jeg skal ta en ny vurdering med tanke på framtiden, er det klart Viking står høyt oppe på listen min. Jeg er veldig glad i klubben, understrek­er Zlatko Tripic som scoret 12 mål og hadde 11 målgivende i sine to sesonger i Viking.

– Hva er sjansen for at en retur blir en realitet?

– Det kan jeg ikke svare på. Jeg har respekt for Göztepe og er under kontrakt her. Nå har jeg fokus på å fullføre sesongen på best mulig måte, svarer 28-åringen som ikke ønsker å kommentere saken mer.

Har beholdt leilighete­n

Han bekrefter imidlertid at det finnes interesse for ham både blant norske og utenlandsk­e klubber. Etter det Aftenblade­t kjenner til, skal både Vålerenga og Molde ha Tripic på blokken. Vålerenga var også på banen og med i kampen om Zymer Bytyqi som nå har signert med tyrkiske Konyaspor.

Så langt har Zlatko Tripic startet 10 av 16 kamper for Göztepe denne sesongen. I kontrakten sin har han klausul som sier at han kan få forlenget avtalen med ett år dersom han starter i minst 20 av de 40 seriekampe­ne. Tripic ble sittende på benken hele kampen da laget hans tapte 0–1 for Trabzonspo­r onsdag.

PS: Zlatko Tripic har beholdt leilighete­n sin i Stavanger etter at han flyttet til Izmir i Tyrkia i januar i fjor.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Her hever Zlatko Tripic Vikings første trofe siden 2001 etter at laget vant cupfinalen i 2019.
KRISTIAN JACOBSEN Her hever Zlatko Tripic Vikings første trofe siden 2001 etter at laget vant cupfinalen i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway