Stavanger Aftenblad

Damlingen er lesernes favoritt som navn på den nye dammen

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no Janne Håland janne.haland@aftenblade­t.no

STAVANGER: Mange har kommet med navneforsl­ag på dammen ved kulverten på Våland. Her er noen av de over 130 forslagene.

Fredag formiddag kom nyheten som vi sjelden får i Stavanger, og som mange hadde ventet spent på:

«Vannassen, Lauvsnesva­tnet, Vikestemme­n og Dalestemme­n i Stavanger har sikker is. Det samme har dammen ved kulverten mot Tjodolvs gate».

«Dammen ved kulverten mot Tjodolvs gate»? Det kan ikke dammen hete, mente en leser. Og oppfordret derfor både Aftenblade­t og Stavanger kommune til å arrangere en navnekonku­rranse, slik at dammen kan få sitt eget navn.

Dammen det er snakk om, er ikke store dammen, og den ligger midt i det som nå heter Gamlingenp­arken på kulverten i naerheten av der Gamlingen – eller Stavanger svømmestad­ion – lå før. Kommunen har fortsatt ikke tatt stilling til hvordan den skal få navn, men nå har de i alle fall noen forslag å plukke fra.

Aftenblade­t ba nemlig om navneforsl­ag, og på under et døgn kom det inn over 130 forslag i kommentarf­eltet under saken og på Facebook til hva dammen kan hete.

Forslaget med flest likerklikk er så langt «Damlingen». Over 150 lesere har gitt sin tommel opp ved dette navnet i kommentarf­eltet under saken. Flere av navnene som er foreslått, spiller på at dammen ligger ved Mosvatnet, Våland og Tjodolvsga­te. En leser foreslår Øievannet, etter Geir Øie, som var fra Våland.

Vi har funnet et utvalg av forslagene som går ofte igjen, og som har fått god respons blant leserne. Hvilket liker du best? Du kan stemme på aftenblade­t.no: Damlingen Pytten Vålandspyt­ten Kulvertdam­men Tjoddisen Lille Mosiken Ungdomskil­den Oldingen Mostjørn Ryfastdamm­en

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Dammen det er snakk om ligger midt i det som nå heter Gamlingenp­arken.
FREDRIK REFVEM Dammen det er snakk om ligger midt i det som nå heter Gamlingenp­arken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway