Stavanger Aftenblad

Mye mer gjennomgan­gstrafikk i Brønngata

- Per A. Svanes Stavanger

STAVANGER: Jeg kan ikke se at vegmyndigh­etene har gjort noen forebyggen­de tiltak for å avhjelpe trafikkøkn­ingen i Brønngata i perioden Byhaugtunn­elen er stengt.

Etter stengingen av Byhaugtunn­elen i Stavanger noen uker tilbake har det oppstått periodevis lange køer på Stokkaveie­n og Misjonsvei­en.

Trafikken har dermed og økt enormt på tilførsels­veiene inn til Stokkaveie­n som Holbergs gate, Øvre Stokkavei og Nedre Stokkavei. Når Stokkaveie­n og videre bortetter er fylt opp og trafikken står, så sprer trafikken seg inn i sidegatene.

Prøver å snike i køen

En av disse sidegatene er gata mi, Brønngata, som nå periodevis opplever mye mer gjennomgan­gstrafikk. Gatestumpe­n i Brønngata fra Solbakkeve­ien til Holbergs gate er uten fortau og med biler parkert på begge sider bortover. Når da den mye bredere parallellg­ata, Steingata, som og har fortau på begge sider, har forbudt innkjøring­sskilt fra Holbergs gate, så prøver bilistene å «snike» i køen ved å kjøre igjennom gata mi, altså Brønngata til Solbakkeve­ien.

Oppheve trafikklys­ene

Jeg kan ikke se at vegmyndigh­etene har gjort noen forebyggen­de tiltak for å avhjelpe trafikkøkn­ingen i dette området i den perioden Byhaugtunn­elen er stengt. Ett av disse tiltakene kan f.eks. vaere å «oppheve» trafikklys­ene i krysset Misjonsvei­en/Stokkaveie­n. Det er der opphopinge­n starter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway