Stavanger Aftenblad

Her er Kristoffs sesongplan

- Bernhard Veland bernhard.veland@aftenblade­t.no

SYKKEL: Stjernen forbereder seg på ett nytt sykkelår i Emiratene.

Etter en høst og vinter hjemme i Norge, tok Alexander Kristoff farvel med norsk kulde og reiste til Dubai på onsdag. Først venter noen dager med sponsormøt­er og andre oppdrag i Abu Dhabi, før han og resten av UAE-laget drar til Al-Ain og trening. Konkurrans­ekalendere­n ble i fjor forskjøvet på grunn av koronapand­emien, men syklisten sier at han hatt en bra oppkjøring før årets konkurrans­er starter.

– Det har vaert ganske normalt, jeg har ikke merket så mye forskjell på trening, sier Kristoff, som feiret nyttår hjemme i Norge for første gang på mange år. Vanligvis er han på treningsle­ir utenlands når et nytt år starter.

I likhet med resten av verden byr korona og økt smitte på utfordring­er også for syklistene.

– Det er litt mer styr å reise, vi må ta tester før vi flyr. Og det er litt mer papirer å holde styr på.

Starter på Mallorca Treningsle­iren varer fram til 22. januar, før sesongen sykles i gang på Mallorca i slutten av måneden. Der er det fire endagersri­tt, Kristoff planlegger å sykle det første og siste. Så venter etapperitt­et Valenciana 3.–7. februar, Algarve senere i februar, før 33-åringen begynner forberedel­sene til de europeiske vårklassik­erne. Kristoff har tidligere vunnet to av de mest prestisjet­unge av disse: Flandern Rundt og MilanoSanr­emo.

– Får du tid til å reise hjem mellom alle konkurrans­ene?

– Ja, det er planen å reise hjem en tur. Enn så lenge er det lov å reise ut av Norge selv om man er i karantene.

Tour de France?

UAE bekrefter at det er aktuelt for nordmannen å sykle et av de tre store etapperitt­ene; Giro d´Italia, Vuelta España eller Tour de France.

Kristoff selv sier at han er på «den store Tour de France-lista», som han kaller det, men det er ikke klart hvem fra UAE som blir med i verdens største ritt. Kristoff vant åpningseta­ppen i fjor og syklet i gul ledertrøye for første gang. Lagkamerat Tadej Pogacar vant sammenlagt. Endelig konkurrans­eplan blir offentlig i neste uke.

Kristoff har kontrakt ut dette året. Han vil da vaere 34, men har ingen planer om å gi seg.

– Jeg sykler så lenge jeg får kontrakt, sa han til Aftenblade­t tidligere i vinter.

Lørdag ble 22 år gamle Marc Hirschi presentert som UAE-syklist. Sveitseren er i likhet med Kristoff en god endagsrytt­er og vant en Tour de France-etappet i fjor, i tillegg til andreplass i LiegeBasto­gne-Liege og VM-bronse.

PS: I forrige uke ble 59 utøvere og ansatte i UAE vaksinert mot koronaviru­set. Blant dem er lagets tre norske ryttere, Kristoff, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm.

 ?? THIBAULT CAMUS / POOL AP ?? Alexander Kristoff vant den første etappen i Tour de France i fjor. Det sikret ham den gule ledertrøya.
THIBAULT CAMUS / POOL AP Alexander Kristoff vant den første etappen i Tour de France i fjor. Det sikret ham den gule ledertrøya.
 ?? UEA ?? Alexander Kristoff (til høyre) sammen med lagkamerat­ene i Dubai.
UEA Alexander Kristoff (til høyre) sammen med lagkamerat­ene i Dubai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway