Stavanger Aftenblad

Stavangerk­ameratene til MGP med «Barndomsga­ter»

-

OSLO: Stavanger kameratene stiller med «Barndomsga­ter».

Fire år etter sin debut har Stavangerk­ameratene nå to album bak seg, over 50 millioner strømminge­r på Spotify, over 6 millioner visninger på Youtube, flere gull- og platinatro­feer og en rekke norgesturn­eer. De regnes i dag som et av Norges mest populaere liveband.

Stavangerk­ameratene består av Kjartan Salvesen, som vant Idol i 2004, Tommy Fredvang, bl.a. kjent fra X-Factor i 2009, Stjernekam­p i 2015 og suksessen «Vi elsker ABBA», Glenn Lyse, som vant Idol i 2007 og Ole Alexander Maeland, som har bakgrunn som vokalist i Elle Melle og deltok i The Voice i 2012.

«Barndomsga­ter» slippes 22. januar og bandet opptrer i delfinale 2, lørdag 23. januar.

Fjorårets finale i MGP endte med stemmekaos og seier til Ulrikke Brandstorp. Eurovision ble avlyst på grunn av koronaen.

Totalt 12 artister skal synge i finalen lørdag 20. februar. Seks av disse stemmes frem gjennom delfinalen­e de kommende lørdagene.

Seks er allerede forhåndskv­alifisert til finalen. Disse ble offentligg­jort under en pressekonf­eranse hos NRK i går. Keiino: «Monument»

Trio som lager dansbar popmusikk på engelsk og samisk. Vant MGP i 2019. Ble nummer seks i Eurovision samme år. Atle Pettersen: «World on

Fire»

Erfaren sanger og programled­er for «Beat for beat» på NRK. Ga ut sin første juleplate i fjor. Debuterer i voksen-MGP i år. Kaja Rode: «Feel Again»

22 år gammel sanger som deltok på The Voice 2017. Vokste opp i Ulsteinvik, bor og studerer nå i Oslo. Debuterer i MGP. Rein Alexander: «Eyes Wide Open»

Sølvgutt, sanger og musikalart­ist som har stått på scenen siden han var liten. Var i finalen i MGP med låten «One Last Time» i fjor. Stavangerk­ameratene: «Barndomsga­ter»

Fire karer som har fått sitt gjennombru­dd via TV: Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Maeland. Har gitt ut to album. Debuterer i MGP. TIX: «Ut av mørket» Andreas Haukeland (27) fra Baerum er en av Norges aller mest populaere artister. Sju låter som nummer én på Spotify i Norge. Debuterer nå i MGP. Fire artister synger i den første delfinalen kommende lørdag. Én går til finalen. Disse fire ble presentert på NRK1 mandag: Beady Belle: «Playing with Fire»

Beate Lech (46) er en vokalist, artist, låtskriver og produsent med et internasjo­nalt publikum. Synger pop og jazz. Debuterer i MGP. Blåsemafia­en: «Lett Loose»

En blåserrekk­e som består av Sigurd Evensen (27), Stig Espen Hundsnes (32) og Jørgen Lund Karlsen (27). Har med seg vokalist Caroline (Hazel) Teigen. Jorn: «Fate Bloody Faith» Metalvokal­isten Jørn Lande (52) har gitt ut en menge album med en rekke band og prosjekter. Her er Wig Wams Åge Sten Nilsen med som låtskriver. Stina Talling: «Elevate» Youtuber Stina Talling (17) fra Bergen har platekontr­akt med Sony Music. Har sunget «Mer enn god nok» for BlimE på NRK. Debuterer i MGP.

 ??  ?? Stavangerk­ameratene til MGP.
Stavangerk­ameratene til MGP.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway