Stavanger Aftenblad

På glattisen

-

DRØSET: I helga var det mange som børstet støvet av de gamle kunstløpfe­rdighetene sine. Sånn kan vi selvsagt ikke ha det.

Trodde du at vi var ferdige med å irritere oss over andre folk nå? At det var gammelt nytt at du har sett noen som går rett forbi håndsprite­n på vei inn på Kiwi, før de går videre for å beføle frukt og grønnsaker som de åpenbart ikke har tenkt å kjøpe? Hadde du begynt å grue deg til en begivenhet­sløs vinter, hvor diskusjone­ne om munnbind var gammelt nytt, og hvor alle andre allerede hadde fortalt den vitsen om at vi tidligere hostet for å skjule en promp, men at det nå er motsatt? Kjente du litt på at du hadde både hørt og sagt det før, sist du diskuterte joggere som passerte litt vel naert på gangstien?

Frykt ikke, for hjelpen er ofte naer for dem som venter på dårlige nyheter. I forrige uke sørget for eksempel minusgrade­ne for at vi fikk noe helt nytt å irritere oss over: Folk som går på skøyter.

Det er selvsagt mye som er galt med skøytespor­t generelt og kunstløp spesielt. Kostymene er sjelden spesielt kledelige, i hvert fall ikke på oss som sliter med et visst etterslep etter jula 2020, 2019, 2018 og så videre. Men verst av alt er det selvsagt at skøyteløpe­re er smittespre­dere av verste sort. Det var liksom meningen at vi alle skulle sitte inne og vaere sure nå, og så driver folk på sånn som dette. En ting er å gå på beina rundt et vann, det er trygt og greit, men med en gang man begynner å utforske det store arealet i midten av gangstien som går rundt vannet, kommer vi selvsagt galt av sted.

Vi får bare krysse fingrene og håpe at det kommer mye mer snø. Da kommer folk til å begynne å gå på ski og renne på akebrett i stor skala. Da kan vi vaere sinte på dem også. Dette lover godt for resten av måneden.

Verst av alt er det selvsagt at skøyteløpe­re er smittespre­dere av verste sort

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway