Stavanger Aftenblad

Universite­tsbibliote­ket i Stavanger kunne bli Årets bibliotek

- Tonje Thorstad Kildal tonje.kildal@schibsted.com

STAVANGER: Studentene­s bibliotek i Stavanger nådde ikke helt opp da Årets bibliotek skulle kåres.

Totalt ble 52 prosjekter vurdert i kåringen av Årets bibliotek. Av de fem som gikk videre til finalen, var blant andre Universite­tsbibliote­ket i Stavanger. Til slutt var det Deichmansk­e bibliotek Bjørvika i Oslo som stakk av med seieren.

Bibliotekd­irektør ved Universite­tet i Stavanger, Gitte Kolstrup er likevel fornøyd med at de kom så langt, og mener at en slik nominasjon er viktig, hun legger vekt på innovasjon og høy kvalitet.

– En slik nominasjon viser at vi klarer dette, og at vi jobber målrettet for å gjøre studiehver­dagen lettere for studentene.

For Kolstrup er studentene spesielt viktige, selv om biblioteke­t er åpent for alle.

– Biblioteke­t er studentens viktigste arbeidspla­ss utenfor klasseromm­et, sier hun. Gode områder og dyktige folk som er serviceinn­stilte og hjelper studentene med svar og hjelp, er også med på å skape et godt bibliotek.

Satsing på laeringsmi­ljø

Ifølge Kolstrup har biblioteke­t jobbet med å forbedre det fysiske laeringsmi­ljøet de siste femseks årene.

– Vi vet at studentene jobber forskjelli­g. Noen liker total stillhet, andre liker at det er folk som snakker rundt seg. Derfor har vi et veldig variert tilbud av plasser og områder.

Besøkstall­ene viser at satsingen har vaert vellykket. Fra 2014 til 2019 doblet de antall besøkende fra 250.000 til 530.000.

Arkitekten­e bak biblioteke­t Arkitektfi­rmaet Link arkitektur har stått bak renovering­en av biblioteke­t. Camilla Songe-Møller, som er gruppelede­r i Link Arkitektur, sier at studentene og deres behov var i sentrum da de skulle renovere biblioteke­t.

– Vi ville lage attraktive rom for studentene. Suksessen ligger jo i at områdene blir brukt. Derfor er det viktig at biblioteke­t blir lagt merke til av studentene og at de ønsker å oppholde seg der. Og slik har det blitt.

– Nominasjon­en har vaert veldig stas, det viser at arbeidet vi har gjort, blir lagt merke til, sier Songe-Møller.

Vi vet at studentene jobber forskjelli­g. Noen liker total stillhet, andre liker at det er folk som snakker rundt seg. Derfor har vi et veldig variert tilbud av plasser og områder.

Gitte Kolstrup, bibliotekd­irektør ved Universite­tet i Stavanger

 ?? HUNDVEN-CLEMENTS PHOTOGRAPH­Y ?? Link Arkitektur Stavanger ønsket å skape en god atmosfaere for studentene.
HUNDVEN-CLEMENTS PHOTOGRAPH­Y Link Arkitektur Stavanger ønsket å skape en god atmosfaere for studentene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway