Stavanger Aftenblad

Luksusbobl­e og testmarato­n for Norges VM-tropp

-

FAVORITTER: Norge reiser til VM som en av favoritten­e. I Egypt venter et strengt smittevern­regime og en isolert tilvaerels­e med pyramideut­sikt for Alexander Blonz og de andre norske spillerne.

Norge-troppen reiste sammen med Danmark og Sverige til Egypt i går. Alle involverte måtte avgi en negativ hurtigtest før de fikk gå om bord i København der det var to seter på hver reisende i flyet. En ny slik runde ventet ved ankomst Egypt.

Neste ut er en såkalt PCR-test etter innsjekk på hotellet. Hele troppen isoleres så på rommene og avventer analyseres­ultatene før de slippes løs.

Luksus

– Tre koronatest­er på en dag. Det har jeg aldri vaert med på før, men det er bra de tar dette alvor, sier Stavanger-gutten Alexander Blonz.

– Vi er testet fire ganger under oppholdet vårt i Flensburg, og alle har gitt negativt resultat, sa Norges landslagsl­ege Thomas Torgalsen til NTB søndag.

Det er ikke tilfelle for Norges motstander på lørdag. 18 spillere i USAs tropp har testet positivt.

– Vi sender 12 spillere til Egypt onsdag, men vi har ikke noe forsvar, sier en fortvilet landslagss­jef Robert Hedin til Aftenposte­n.

I Egypt blir det liv i en VM-boble kanskje i snaut tre uker, og den er av den luksuriøse sorten. Norge og flere andre tropper blir sjekket inn på Marriot Mena House-hotellet i utkanten av Kairo. Det er en 5-stjernersv­ariant med 18 hulls golfbane, kamelridni­ng, flere bassenger og alt man kan ønske seg som gjest.

500 meter unna, godt synlig fra utebordene på hotellet, ligger de verdenskje­nte Giza-pyramidene, fra 1979 på Unescos verdensarv­liste.

Guttas base, som det er arrangøren som fullt og helt har bestemt, ligger helt i motsatt ende av skalaen sammenlign­et med det håndballje­ntene fikk tildelt av EHF under EM i desember.

Tomme tribuner

Søndag valgte Det internasjo­nale håndballfo­rbundet (IHF) å lytte til protestene fra spillerne og droppe tilskuere på kampene.

Det er meldt 28 varmegrade­r i Kairo tirsdag og 24 dagen etter. Det er temperatur­er som anses som gunstige med tanke på begrenset spredning av viruset.

Det er lagt opp til et meget strengt smittevern­regime under VM. Blant annet skal alle VM-hotellrom desinfiser­es hver dag. Det blir koronatest minimum hver 48. time, hyppig nedvasking av treningsha­ller og strikt oppfølging rundt sosial distanseri­ng og bruk av munnbind.

Brudd på reglene kan i ytterste konsekvens, bety at laget kastes ut av VM.

Norge VM-åpner mot Frankrike torsdag før kamper mot USA og Østerrike. De tre beste fra puljen er klar for hovedrunde­n.

VM-finalen spilles 31. januar.

Norge har sølv fra de to siste verdensmes­terskapene.

Blant favoritten­e

Norge er en av favoritten­e til gullet og ser på seg selv som en vinnerkand­idat etter to VM-sølv på rad.

Gøran Søgard Johannesse­n, Kristian Bjørnsen, Espen Christense­n og Blonz er med i Christian Berges tropp, og alle de lokale spillerne har vaert i aksjon i løpet av oppkjøring­skampene mot Danmark.

Venstrekan­t Blonz har etter hvert blitt erfaren i landslagst­røya, men er andrevalge­t i sin posisjon.

– Makkeren min (Magnus Jøndal) er i ypperste verdenskla­sse og har spilt sin beste håndball noen gang de to siste årene. Jeg får vaere klar når jeg får sjansen, sier han.

Johannesse­n har slitt med en vond lyske før mesterskap­et, men er i bedring og ventes å bidra i mesterskap­et. (NTB)

 ?? MARRIOTT MENA ?? Marriott Mena House er hotellet der håndballgu­tta skal bo under håndball-VM i Egypt. Utsikten til Giza-pyramidene er spektakula­er.
MARRIOTT MENA Marriott Mena House er hotellet der håndballgu­tta skal bo under håndball-VM i Egypt. Utsikten til Giza-pyramidene er spektakula­er.
 ?? VIDAR RUUD / NTB ?? Alexander Blonz er én av fire lokale spillere i VM.
VIDAR RUUD / NTB Alexander Blonz er én av fire lokale spillere i VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway