Stavanger Aftenblad

Oilers-kapteinen om smitteutbr­uddet: – Det måtte vel bli sånn

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Da symptomene på koronasmit­te dukket opp i Oilers forrige uke tenkte kaptein Dennis Sveum (34) og resten av lagkompise­ne «nå kommer det». 15 spillere er nå smittet.

– Ingen på laget har vaert sånn ordentlig sjuke. Det er milde symptomer over hele linjen. Heldigvis, sier backvetera­nen til Aftenblade­t.

Det startet forrige uke og fortsatte gjennom helgen. Smitte ble påvist i Sparta, Stjernen, Manglerud Star, Frisk Asker, Storhamar, Oilers og Vålerenga.

Fredag ble eliteserie­n satt på vent – samme dag som Oilers fikk sine fire første tilfeller. Søndag kom fire til, mens det mandag dukket opp sju nye smittetilf­eller. Nå er 15 spillere smittet.

«Smittekamp­en» i Sarpsborg – Det som har vaert ekkelt med dette var det aller første tilfellet vi fikk i laget. Det er da du begynner å tenke. At det er så mange som har testet positivt nå er ikke det verste, for det måtte vel nesten bli sånn når vi ser hvordan det viruset har spredt seg, sier 34-åringen.

Oilers møtte Frisk Asker til bortekamp lørdag 2. januar. Smittespor­ingen viser at en av dommerne i kampen var smittet. Vedkommend­e hadde dømt Sparta-Stjernen 30. desember, en kamp som ifølge Sarpsborg kommune kan ha ført med seg mye smitte.

Oilers kan ha fått smitten inn i laget denne lørdagen i Askerhalle­n. I etterkant av kampen hadde flere spillere i Frisk følt seg dårlig.

Uken etter, onsdag og torsdag, forteller Dennis Sveum at enkelte på laget hans også begynte å få symptomer.

«Nå kommer det»

– Da tenkte vi «nå kommer det». Det er jo ikke noe gøy, men hva skal du gjøre? Det spredte seg så raskt. Du håper at du skal unngå å få det i eget lag, men sånn ble det ikke. Det måtte vel nesten bli sånn. Det er kjipt, men så lenge folk holder seg relativt friske og har milde symptomer, så er det bare å komme seg gjennom det.

Oilers-spillerne har meldt om litt tett nese, litt vondt i halsen og hoste. Etter ti dager i karantene eller isolasjon, kan de så smått begynne å trene igjen.

Da beskjeden kom om fire positive tester på fredag var det ifølge Sveum «full lockdown».

Holder humøret oppe

– Det har tatt litt tid å få testet alle på grunn av stor pågang på teststasjo­nene. Så nå er det bare å vente til karantenen og isolasjone­n er over. Så tar vi det steg for steg. Vi har en tilbake til spill-protokoll vi følger. Vi skal ikke presse på, vi skal sørge for at vi bygger oss opp igjen i henhold til den protokolle­n. Han sier stemningen i gruppen er god, ingen depper og går rundt og er sure.

– Vi ønsker jo å komme i gang så fort som mulig, men det viktigste er folks helse. Derfor skal vi gjøre alt riktig, sier Sveum.

PS! Også 1. divisjon for menn og eliteserie­n for kvinner er stoppet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway