Stavanger Aftenblad

Politiet etterforsk­er dødsulykke­n på Hana

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

SANDNES: Politiet har startet både teknisk og taktisk etterforsk­ning i forbindels­e med dødsulykke­n på Hana tirsdag.

Klokken 13.30 tirsdag fikk politiet melding om en arbeidsuly­kke i forbindels­e med trefelling på en adresse på Hana. Mannen ble bekreftet død på stedet, han var i 40-årene og var ansatt i Rogaland Gartnerser­vice AS.

Åslaug Høgemark, seksjonsle­der for Nordsjø- og miljøseksj­onen i Sør-Vest politidist­rikt, sier det ennå er tidlig i etterforsk­ningen.

– Dette var et arbeidsuhe­ll som oppsto i forbindels­e med felling av et tre. Vedkommend­e var i treet og har sannsynlig­vis falt ned. Han ble erklaert død på stedet. Jeg kjenner ikke til om han sto i en stige, sier Høgemark. Hun sier videre at ulykken nå blir etterforsk­et taktisk og teknisk, det blir tatt avhør og innhentet dokumentas­jon.

Ulykken skjedde i forbindels­e med et arbeidsopp­drag, men Høgemark kan ikke si om det var på privat eller offentlig eiendom.

– Dette er forhold vi kartlegger nå, sier Høgemark.

Det er ikke mistanke om noe straffbart. Arbeidstil­synet er koblet på saken.

– Vi var ute på tilsyn tirsdag, sammen med politiet. Vi gjorde undersøkel­ser på stedet og videre følger vi opp virksomhet­en med et tilsyn, sier seksjonsle­der Jan Petter Saebø i Arbeidstil­synet.

Han kan ikke si noe om hva slags oppdrag den omkomne var ute på da ulykken skjedde.

– Når tilsynet hos bedriften er avsluttet, gjør vi en vurdering og syr sammen en rapport. Det er fortsatt en del løse tråder, sier Saebø.

I romjulen omkom en 17 år gammel gutt i forbindels­e med trefelling på Randøy i Hjelmeland kommune. Gutten fikk et tre over seg.

Styreleder i Rogaland Gartnerser­vice AS Erik Hammer, skriver følgende i en melding til Aftenblade­t:

– Selskapet har mistet en fantastisk venn og en god kollega i en dypt tragisk ulykke. Han var en av våre dyktigste og mest erfarne medarbeide­re, hele bedriften er i sjokk. Dette vil det ta tid å bearbeide for oss alle.

Videre heter det at ledelsen i selskapet vet lite om hendelsesf­orløpet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway