Stavanger Aftenblad

Pizzaco-filial er konkurs

- Jone Østebø jone.ostebo@aftenblade­t.no

FORUS: Denne uken ble antallet utsalgsste­der redusert fra tre til to. Men Pizzaco har fortsatt planer om å bli en stor og landsomfat­tende pizzakjede.

Da pizzakjede­n ble lansert høsten 2019, uttalte medeier og daglig leder i Pizzaco Tommy Raanti til Byas at planen var å vokse raskt. Han så for seg 100 til 150 utsalgsste­der over hele landet.

I desember 2019 åpnet det første stedet på Madla, deretter på Eiganes og så på Forus.

Men 2020 var et trått år for mange bedrifter, også Pizzaco. Tirsdag ble filialen på Forus slått konkurs i Stavanger tingrett etter selv å ha begjaert oppbud.

Utsalgsste­det i Godesetdal­en var driftet som franchise av selskapet Forus Pizza AS. Ingen av Pizzaco-eierne var involvert i drift eller investerin­g.

Vanskelig med korona

Thor Bjarne Hesselberg sto som eier gjennom selskapene Ryger Sports AS og Procur It AS.

– Det har vaert en vanskelig tid. Vi skrev under leiekontra­kten rett før koronaen kom, og åpnet 1. april. En del av markedspot­ensialet var å selge pizza til bedrifter på Forus, men det ble ikke enkelt da mange fikk hjemmekont­or, sier Hesselberg.

I kjennelsen fra Stavanger tingrett står det at gjelden i selskapet er på 300.000 kroner og aktiva 20.000 kroner. Hesselberg regner med han må dekke 80 prosent av tapet selv. Sju deltidsans­atte skoleungdo­mmer mister jobben.

– Det er trist for alle berørte, sier Hesselberg. Han har fortsatt stor tro på produktene og konseptet til Pizzaco, men nå må pizzakjede­n gå videre uten ham.

Endrer ikke planene

– Det er kjedelig når en avdeling ikke får det til, men dette endrer ikke på planene våre, sier Tommy Raanti, daglig leder i Pizzaco.

Raanti er også daglig leder for restaurant­ene Tango og Fish & Cow.

Han eier pizzakjede­n sammen med Sola-ordfører Tom Henning Slethei, forretning­smann Torleiv Middelthon og gourmetkok­k Kjartan Skjelde.

Pizzaco har nå to utsalgsste­der, på Madla og Eiganes i Stavanger.

Ingen av dem er drevet av frittståen­de franchiset­akere.

Eiganes er eid av selskapene til Middelthon og Slethei, mens Middelthon står bak Madla-filialen.

– Under pandemien har det vaert vanskelige­re enn vanlig å få folk til å investere mellom en halv og en million kroner som franchiset­aker. Men det er denne modellen vi ønsker å ha, sier Raanti, som likevel holder døren åpen for å få inn en investor til i Pizzaco og åpne flere steder selv.

Utsalgsste­dene på Madla og Eiganes har gått mye bedre enn Forus, ifølge Raanti, men fortsatt går driften i minus.

– Det var hundre prosent forventet. Vi regner ikke med positive tall før i 2022.

– Hva er målet for vekst i antall utsalgsste­der i 2021?

– Hvis vi har tre flere steder innen utgangen av året, er vi fornøyd, sier Raanti.

 ?? JANNE HÅLAND ?? Forus Pizza AS, som drev Pizzaco på Forus, er konkurs.
JANNE HÅLAND Forus Pizza AS, som drev Pizzaco på Forus, er konkurs.
 ?? INGEBJØRG IVERSEN ?? Tommy Raanti er daglig leder og eier Pizzaco sammen med Sola-ordfører Tom Henning Slethei, forretning­smann Torleiv Middelthon og gourmetkok­k Kjartan Skjelde.
INGEBJØRG IVERSEN Tommy Raanti er daglig leder og eier Pizzaco sammen med Sola-ordfører Tom Henning Slethei, forretning­smann Torleiv Middelthon og gourmetkok­k Kjartan Skjelde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway