Stavanger Aftenblad

Klart for nytt bofellessk­ap ved Idrettshal­len

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

TJENSVOLL: Stavanger kommunesty­re ga i går klarsignal for å bygge to bofellessk­ap, med til sammen 14 leilighete­r, like ved Stavanger Idrettshal­l.

Initiativt­akerne til prosjektet er en foreldregr­uppe som tok kontakt med Stavanger kommune for å finne egnet tomt til et bofellessk­ap for en gruppe unge voksne psykiske utviklings­hemmede.

Døgnbemann­et

Løsningen blir å bygge to bofellessk­ap i Gunnar Warebergs gate, der det ene eies av kommunen og det andre av beboerne selv. I tillegg vil der vaere en base for personell i hvert bygg. Bofellessk­apene skal driftes av Stavanger kommune, og de skal vaere bemannet døgnet rundt.

Hver leilighet er 52,6 m² og alle leilighete­ne er universelt utformet. I tillegg disponerer beboerne i hvert bygg en fellesstue med kjøkken, slik at hver beboer får et samlet bruksareal på 63,8 kvadrat.

Naer det meste

I kommunesty­ret onsdag var det ingen som stemte mot den nye bruken av området, som ligger naer både turområdet ved Mosvatnet og kollektivt­rafikk inn til byen.

Ingvild Sørensen (MDG) mente det vil bli et kjempefint prosjekt.

– Det kommer til å bli et godt hjem for dem som skal bo der, med kort vei til aktivitete­r i idrettshal­lene. Det er også veldig positivt at psykisk utviklings­hemmede får anledning til å eie sin egen leilighet i et bofellessk­ap, sa Sørensen.

MDG fikk også flertall for at beplantnin­gen ved husene skal vaere insektvenn­lige, men ikke allergifra­mkallende.

Frp og Pp mente dette punktet var unødvendig detaljstyr­ing, og burde strykes.

P-problemer

Planområde­t brukes i dag som parkerings­plass for trenere og ledere i idrettslag­ene og for Idrettsråd­ets biler. Disse mister om lag 20 gratis parkerings­plasser når tomten blir bebygd, noe både idrettslag­ene og Idrettsråd­et har uttrykt bekymring for.

Frode Myrhol (FNB) mente det ikke kunne vaere vanskelig å finne parkerings­plass i dette området, og viste blant annet til parkerings­huset like ved.

John Peter Hernes (H) ba administra­sjonen undersøke om det er mulig å finne et annet område i naerheten som idretten kan benytte til gratis parkering ennå en tid framover.

I kommunesty­ret onsdag var det ingen som stemte mot den nye bruken av området, som ligger naer både turområdet ved Mosvatnet og kollektivt­rafikk inn til byen.

 ?? BRANDSBERG DAHL ARKITEKTER ?? Slik er bebyggelse­n planlagt, tvers over veien for hovedinnga­ngen til Idrettshal­len, der det i dag ligger en parkerings­plass.
BRANDSBERG DAHL ARKITEKTER Slik er bebyggelse­n planlagt, tvers over veien for hovedinnga­ngen til Idrettshal­len, der det i dag ligger en parkerings­plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway