Stavanger Aftenblad

Aftenblad-leserne har talt: Dette bør dammen hete

- Amanda Aalerud amanda.aalerud@schibsted.com

STAVANGER: «Dammen ved kulverten mot Tjodolvs gate» på Våland står fortsatt uten navn, men leserne har en klar mening om hva den bør hete.

Før helgen satt en leser i gang et enormt engasjemen­t rundt en liten navnløs dam på Våland. Utgangspun­ktet for omtalen av dammen var at den før helgen hadde sikker is.

«Dammen ved kulverten mot Tjodolvs gate»? Det kan ikke dammen hete, mente leseren. Vedkommend­e oppfordret derfor både Aftenblade­t og Stavanger kommune til å arrangere en navnekonku­rranse, slik at dammen kan få sitt eget navn.

Over 140 forslag Aftenblade­t ba leserne til å komme med navneforsl­ag i kommentarf­eltet. Med over 140 forslag, opprettet Aftenblade­t en avstemning med de mest gjentagend­e forslagene.

Avstemning­en er nå gjennomfør­t. Blant de ti mest populaere forslagene, mente flestepart­en at dammen burde få navnet «Damlingen».

Andre navn som scoret høyt var «Vålandspyt­ten», som kom på en andreplass, og «Pytten», som kom på tredjeplas­s.

Ønsket om at dammen skal hete «Damlingen» kommer trolig av at dammen befinner seg midt i Gamlingenp­arken på kulverten, like ved der Gamlingen lå tidligere.

Saken er sendt videre Seksjonsle­der for Bymiljø og utbygging, Aina Hovden Lunde, ble også kontaktet av den engasjerte leseren. Hun synes det er gøy å se at så mange har engasjert seg i saken.

– Det er klart det er flott at folk engasjerer seg. Vi synes jo ingenting er bedre enn å ha en god dialog med innbyggern­e våre, sier seksjonsle­deren, som selv er begeistret over de mange forslagene som har tikket inn.

Lunde har sendt saken videre, og til slutt er det opp til Statens kartverk å avgjøre skjebnen til den lille dammen.

Dette kan ifølge Statens kartverk ta opptil et halvt år, men forhåpentl­igvis får også denne lille dammen et navn før vannet fryser vinteren 2022.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway