Stavanger Aftenblad

Regjeringe­n vil bruke sterkere lut mot fiskerikri­minalitet

-

OSLO: Fiskerimin­ister Odd Emil Ingebrigts­en (H) lanserer en ny offensiv mot juks i fiskerinae­ringa med mer elektronis­k sporing, uavhengig veiesystem og mer kontroll. Statsråden presentert­e i går en ny handlingsp­lan mot fiskerikri­minalitet.

– Målet vårt er at det må bli vanskelige­re å omgå loven uoppdaget. Samtidig vil kriminelle aktører finne veier for å omgå lovverket. For å stoppe disse kriminelle må det sterkere lut til, sa Ingebrigts­en. Bedre dokumentas­jon, digitalise­ring og en mer effektiv fiskerikon­troll skal gjøre det vanskelige­re for uaerlige fiskeriakt­ører å lure seg unna. Alle fiskefartø­y skal spores med det sikre sporingssy­stemet VMS, og alle skal rapportere fangst gjennom det elektronis­ke systemet ERS. Alle fiskefartø­y skal sende melding om når og hvor de skal lande fisken. Kravene skal gjelde fra 1. januar 2022, men vil bli iverksatt puljevis for flåten under 15 meter. – Vi ønsker at høstingen og omsetninge­n skal dokumenter­es av en uavhengig tredjepart. På den måten blir alle opplysning­er korrekte, og vi vil få dokumentas­jon på om lover og regler følges eller ikke, sa Ingebrigts­en.

I løpet av våren vil det komme et konkret forslag til nye veiesystem­er som skal forhindre juks på fiskebruke­ne. Økokrim lanserer også en ny tipsløsnin­g som skal gjøre det enklere å varsle om fiskerikri­minalitet. (NTB)

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Over 1800 lesere engasjerte seg i prosessen om å gi dammen et navn.
FREDRIK REFVEM Over 1800 lesere engasjerte seg i prosessen om å gi dammen et navn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway