Stavanger Aftenblad

Hitecvisio­n kjøper andel i Haugaland Kraft

- Erlend Skarsaune erlend.skarsaune@aftenblade­t.no

HAUGESUND: Oppkjøpsfo­ndet kjøper seg inn i kraftbrans­jen – og vil gjerne ha mer.

Mandag meldte Aftenblade­t/ E24 om etablering­en av et nytt norsk havvindsel­skap i Haugesund. Bak selskapet Deep Ocean Wind står gründer og tidligere Aker Solutions-topp Knut Vassbotn, Knutsen OAS og Trygve Seglem, Sunnhordla­nd Kraftlag og Haugaland Kraft. Nå kommer meldingen om at oppkjøpsfo­ndet Hitecvisio­n i Stavanger kjøper seg inn i Haugaland Kraft. Investerin­gsselskape­t kjøper Fjelberg Kraftlags andel på 3,67 prosent, melder Montel. Kjøpssumme­n er på 365 millioner kroner. Avtalen ble inngått 23. desember.

Før oppkjøpet blir endelig, må det avklares om noen av de andre kommunale eierne i Haugaland Kraft vil benytte seg av sin forkjøpsre­tt.

Hitecvisio­n viser til at oppkjøpet er et steg i retning av hvordan selskapet vil investere framover. Tidligere har pengene i stor grad blitt satt i selskap tilknyttet olje- og gassvirkso­mhet, men nå satses det mer innen fornybar energi.

– Det viktigste er at Haugaland Kraft er et godt selskap, men det er også et steg i den retningen vi ønsker å gå, sier seniorpart­ner Alf C. Thorkildse­n i Hitecvisio­n til Montel. Går oppkjøpet av Fjelberg Kraftlags andel i orden, er Hitecvisio­n klar for å kjøpe mer, varsler Thorkildse­n. Men konsesjons­lovgivning­en for vannkraft i Norge setter begrensnin­ger for hvor mye oppkjøpsfo­ndet kan eie – Hitecvisio­n må nøye seg med en minoritets­post.

– Det tok oss mange år å komme der vi er innen oljeog gassinvest­eringer. Vi ønsker kanskje å gjøre det litt raskere når det gjelder å komme oss inn i kraftindus­trien, sier Thorkildse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway