Stavanger Aftenblad

Klag til Statsforva­lteren

- Jostein Haga Kleppe

TVANGSMULK­T: En huseier i Sandnes har så langt fått 223.000 kroner i tvangsmulk­t for ulovlig å oppføre basseng og terrasse på eiendommen sin. 119 privatpers­oner i Sandnes har fått varsel om tvangsmulk­t de to siste årene.

For noen år tilbake ble en bonde som også var tilsatt i Sandnes kommune (overingeni­ør), anmeldt for ulovlig oppføring av et kyllinghus og et maskinhus på flere tusen kvadratmet­er. Dette ble omtalt i flere artikler i Aftenblade­t.

Sandnes kommune ga ham pålegg om å rive husene, samt at han ble omplassert jobbmessig.

Dette godtok han ikke. Saken ble anket til Fylkesmann­en (nå Statsforva­lteren) der ble pålegget gitt av Sandnes kommune opphevet, han ble pålagt av Statsforva­lteren å rive ett skur på noen få kvadratmet­er, kyllinghus og maskinhus fikk han beholde. Sandnes kommune ble etter rettssak pålagt å gi ham tilbake jobben.

Mitt råd er at alle som av Sandnes kommune blir pålagt å rive ulovlig oppførte bygg, klag det inn til Statsforva­lteren, be om, nei krev at saken behandles etter samme lover og forskrifte­r som ovennevnte fikk.

Etter som jeg forstår, er Statsforva­lteren statens forlengede arm inn i lokalforva­ltningen, der en av oppgavene er å se til at lover og forskrifte­r følges. Det må en ta som en selvfølge skjedde i overfor nevnte sak.

Det vil da si at Sandnes kommune ikke fulgte og ikke følger gjeldende lover og forskrifte­r når de gir slike pålegg som en leser om 11. januar i Aftenblade­t. Statsforva­lteren kan vel ikke tolke loven annerledes fordi en er ansatt i Sandnes kommune?

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? «Jeg jobber for Arbeiderpa­rtiets kommunesty­regruppe. Og for mer åpenhet i politikken», skriver Øyvind Jacobsen i Stavanger Ap.
JON INGEMUNDSE­N «Jeg jobber for Arbeiderpa­rtiets kommunesty­regruppe. Og for mer åpenhet i politikken», skriver Øyvind Jacobsen i Stavanger Ap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway