Stavanger Aftenblad

Ekspertene: Gullkampen står mellom fem nasjoner

- Sondre Moen Myhre Mette Bugge Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

HÅNDBALL-VM: Den gamle håndballst­ormakten Frankrike nevnes ikke som en av gullfavori­ttene i årets VM i Egypt. Det gjør imidlertid Norge som har blitt nummer to og tatt sølv i de to siste verdensmes­terskapene.

I dette mesterskap­et er antall deltagerla­nd utvidet fra 24 til 32. Det betyr nødvendigv­is også en lengre vei til finalen enn VM i 2019 der Norge tapte for vertsnasjo­nen Danmark foran 15.000 tilskuere i Boxen i Herning.

Som vanlig starter VM med innledende runder. Norge er i gruppe E med Frankrike, Sveits og Østerrike.

– Det er Frankrike-kampen som blir nøkkelen for en lettere vei videre. Østerrike er et lag som Norge tradisjone­lt sett har spilt jevnt med, men jeg tror ikke det blir spesielt store problemer for Norge. Jeg ser ikke veldig mange problemer utover Frankrike, sier NRK-ekspert Håvard Tvedten.

Inn i hovedrunde­n vil man ta med seg poengene som er tatt mot de to andre lagene fra gruppen som også går videre. I hovedrunde­n vil Norge møte lag fra gruppe F.

Etter hovedrunde­n, som består av fire grupper, vil to og to grupper deles inn i to ulike retninger mot finalen.

Det er ennå ikke bestemt hvilke vinnere av kvartfinal­ene som vil møte hverandre i semifinale­ne. Men av tablået frem til kvartfinal­ene, kan man si at Norge ikke vil kunne møte Danmark før i en eventuell semifinale eller finale.

Håndballek­spertene nevner flere land som trolig vil vaere med og kjempe om VM-gullet: Norge, Danmark, Spania, Kroatia og Spania. Tyskland nevnes som en potensiell outsider.

Norge-Frankrike har avkast klokken 20.30.

 ?? LISE ÅSERUD/NTB ?? Magnus Jøndal og Norge ble knust av Danmark i VM-finalen i 2019.
LISE ÅSERUD/NTB Magnus Jøndal og Norge ble knust av Danmark i VM-finalen i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway