Stavanger Aftenblad

Middag og koronatest på natten

- Espen Hartvig, NTB

HÅNDBALL: Gøran Johannesen, Espen Christense­n, Kristian Bjørnsen og Alexander Blonz lever i en VMboble i Egypt der mye er snudd på hodet.

Sen kampstart og koronaprøv­e hvert eneste døgn, skaper utfordring­er. I dag spiller Norge mot Østerrike. Uavgjort eller bedre gir garantert norsk plass i hovedrunde­n med to poeng i ryggen.

Nok en gang går det mot delvis nattarbeid på de norske gutta. På 5-stjernersh­otellet Marriott Mena House tilbys gjestene alt de måtte ønske: 18 hulls golfbane, tre svømmebass­enger, massasje, kamelridni­ng og mat fra fem restaurant­er. Men alt dette er fy fy og forbudt for det norske laget.

Gutta holder seg stort sett i sin fløy, får mat laget av egen kokk og gjør alt for å holde seg unna koronasmit­te.

Opp-ned

– Det laget som klarer å håndtere det uforutsett­e best, vil gjøre det godt i VM, sier landslagss­jef Christian Berge til NTB. Spillerne hans er vant til å spille senkamper i mesterskap. Avkasttids­punkt styres i stor grad av ønsker fra tvselskape­r i Norge.

I og med tidsforskj­ellen, betyr det at Norges kamper som hovedregel starter først 21.30 (20.30 norsk tid).

Kampdagene

Etter flere smittetilf­eller underveis i mesterskap­et, må alle i troppen avlegge koronaprøv­e en gang i døgnet. Arrangøren har valgt å gjøre det etter kamper på kampdager. Det betyr at det blir klokken 02 på natten, ettersom troppen ikke er tilbake på hotellet før klokken 00.45.

I hovedrunde­n ser det ut som Norge møter Portugal, Island og enten Algerie eller Marokko. Disse kampene spilles onsdag, fredag og søndag.

De to beste lagene i hovedrunde­n får plass i kvartfinal­en.

Skadet Blonz usikker

Det er uklart om Alexander Blonz kan fortsette VM etter uhellet på oppvarming­en før Sveits-kampen lørdag. Han fikk da en vridning i kneet.

– Det er samme kne som han i fjor høst hadde en skade i. Han fikk da kneskålen ut av ledd. Undersøkel­se i natt viste en liten rift i leddbåndet på innsiden av venstre kne, samt en liten rift i båndstrukt­urene på innsiden av kneskålen – samme sted som den gamle skaden satt. Det ble ikke funnet skade på korsbånd eller menisker, sier landslagsl­ege Thomas Torgalsen og fysioterap­eut Harald Markussen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway