Stavanger Aftenblad

Fortsatt anbefaling om å unngå besøk

- Hilde Moi Østbø hilde.moi@aftenblade­t.no

STAVANGER: Selv om det blir lettelser nasjonalt, fortsetter Stavanger med dagens restriksjo­ner. Men det kan bli lettelser i løpet av uken.

Formannska­pet stiller seg enstemmig bak forslag om ny forskrift og et tilleggsfo­rslag fra ordfører Kari Nessa Nordtun.

Tilleggsfo­rslaget går ut på at endringer kan gjøres når en kjenner til nasjonale tiltak og videre utvikling av lokale smittetall. Det legges opp til et nytt formannska­psmøte i løpet av uken der politikern­e vil vurdere lettelser.

Statsminis­ter Erna Solberg informerte mandag om de nye nasjonale reglene, men lokale regler gjelder altså over nasjonale regler.

Den lokale forskrifte­n omfatter blant annet: y Anbefaling om å unngå besøk. y Påbud om munnbind på offentlig sted når det ikke er mulig å overholde avstandskr­av. y Forbud mot idretts- og

fritidsakt­iviteter. y Påbud om stenging av ulike virksomhet­er som publikumsa­nlegg for trening. y Forbud mot skjenking av

alkohol. y Anbefaling om

hjemmekont­or.

Lettelser kan spesielt komme i anbefaling­en om å unngå besøk, forbudet mot idretts- og fritidsakt­iviteter, grensen for deltakere på innendørs arrangemen­ter, trinnvis åpning av skjenkebra­nsjen.

Forskrifte­n varer til 8. februar.

– Har ikke kontroll

Årsaken til at den lokale forskrifte­n videreføre­s er at smittetall­ene i Stavanger og på Nord-Jaeren fortsatt er svaert høye.

– Vi har ikke kontroll i dag. Det skal lite til for å få et smittetall R over 1. At vi har hatt dager med lavere smittetall betyr ikke at det vil vare, sa kommunedir­ektør Per Kristian Vareide til politikern­e.

– Lettelser i nasjonale tiltak betyr ikke nødvendigv­is at det går an å lette på lokale tiltak. Per nå er Stavanger og Rogaland et av områdene med høyest smittetryk­k og vi må vaere beredt på strengere tiltak enn nasjonalt, sa han.

Smittetall­et i Stavanger ligger mandag på rundt 0,85.

Ordfører Kari Nessa Nordtun

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway