Stavanger Aftenblad

Uenighet om nødhjelpsp­engene i Sandnes

- Stella Marie Brevik stella.marie.brevik@aftenblade­t.no

SANDNES: I går ble det klart at nødpotten i Sandnes til serverings­bransjen, Region Stavanger, Sandnes Sentrum AS, ideelle organisasj­oner og bygg- og anleggsbra­nsjen. Sandnes Høyre mener flertallet har misforståt­t regjeringe­ns intensjon totalt.

Høyre la frem et forslag om å gi hele summen til serverings- og restaurant­bransjen, men forslaget ble nedstemt.

Den endelige fordelinge­n ser slik ut: y 2 millioner kroner til Vaertskape­t, bransjefor­eningen for serverings­stedene. Midlene skal brukes til tiltak og aktivitete­r i bransjen. y 300.000 kroner til kompensasj­on for skjenkeavg­ift. Dette innebaerer at serverings­bransjen får trukket fra minimum avgiftsbel­øp kroner 5300. y 500.000 kroner til kompensasj­on av gategrunnl­eie. Det innebaerer at serverings­bransjen slipper å betale for å leie gategrunn til uteserveri­ng i 2021. y 800.000 kroner til Sommerkamp­anjen UtiSandnes 2021, i regi av Region Stavanger. y 400.000 kroner til Sandnes Sentrum AS. Midlene skal brukes til tiltak og aktivitete­r som vil gi økt omsetning i bransjen. y 1 million kroner til ideelle organisasj­oner også kan søke midler for bygningsme­ssige tiltak og andre tiltak i naermiljøe­t. y 4 millioner kroner til motkonjunk­turtiltak. Prioriteri­ng gjøres i dialog med Sandnes eiendom og tjenesteom­råde Teknisk. Hensikten er å bidra til større aktivitet innen bransjen.

Forslaget til varaordfør­er Pål Morten Borgli (Frp) om at rådmannen skal prioritere saker som omhandler bygg og rehabilite­ring ble også vedtatt.

Klager på treghet

Noen som ikke er like fornøyde med dagens vedtak er Høyres gruppelede­r i Sandnes, Kenny Rettore. Han har tidligere bedt ordfører om å bruke sin koronafull­makt til å gjøre et hastevedta­k for å fordele potten til serverings­bransjen.

– Dette var midler som kom til jul, med at dette skulle komme ut umiddelbar­t og nå har det gått en måned. Vedtaket gjør at pengene ikke kommer ut til bedriftene slik det var tiltenkt. Disse midlene var tiltenkt likviditet­smidler og vedtaket som ble vedtatt i dag er ikke nødsmidler og følger ikke intensjone­n til regjeringe­n.

Han mener at posisjonen signaliser­er at de andre byene, som har gitt hele potten til utelivet, har gjort feil ved å vedta denne fordelinge­n. Han mener også det har gått altfor lang tid før saken ble behandlet og at dagens vedtak vil forsinke penge enda mer:

– For oss er det viktig at pengene kommer raskt ut, for det er nå de trengs, ikke om ytterliger­e en måned etter nye søknadsrun­de.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Naeringsli­vet, NHO og politikere har bedt om fortgang i prosessene rundt bevilgning av nødhjelpsp­enger, da andre byer fikk ut pengene til lokalt naeringsli­v rett etter nyttår og i noen tilfeller før.
PÅL CHRISTENSE­N Naeringsli­vet, NHO og politikere har bedt om fortgang i prosessene rundt bevilgning av nødhjelpsp­enger, da andre byer fikk ut pengene til lokalt naeringsli­v rett etter nyttår og i noen tilfeller før.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway