Stavanger Aftenblad

Blir samlingspu­nkt for hobbyentus­iaster som trenger plass

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

SANDNES: Kona til Petter Bjarnastei­n var lei av å ha campingvog­na på tunet. Det ble starten på selskapet Lagerseksj­oner AS i 2017. Nå skal Grimstad-bedriften bygge på Sviland. Flere bilentusia­ster har allerede sikret seg lagerplass.

– Vi har solgt 40 seksjoner på halvannen måned, vi har aldri solgt så bra noe sted før, sier gründer Sverre Engebretse­n.

Sammen med Petter Bjarnastei­n – han med campingvog­na på tunet – har sørlending­en tatt turen fra Grimstad til Sviland, der et nytt naeringsom­råde ser dagens lys. Bjarnastei­n og Engebretse­n står bak selskapet Lagerseksj­oner AS, som har spesialise­rt seg på å bygge og selge små lagerhalle­r. På Sviland er det foreløpig bare grøftekant­er og store maskiner å se, men til sommeren begynner byggingen av totalt 60 lagerseksj­oner – hvorav 40 altså allerede er solgt.

Menn med bilhobby

– Jeg anslår at 70 prosent av dem som har kjøpt er privatpers­oner. Mange med bil som hobby. Det er tydelig at flere har snakket sammen, så jeg tror det kommer til å bli et lite bilmiljø her, sier Bjarnastei­n.

– Flest menn?

– Ja, men det er også noen kvinner som tar kontakt. Da handler det gjerne om at de vil ha bilen sin i garasjen – og mekkebilen eller veteranbil­en til mannen ut derfra, sier Bjarnastei­n.

I tillegg til kjøpere med plasskreve­nde hobbyer, har Lagerseksj­oner AS solgt en del av sine seksjoner til små håndverksb­edrifter som har behov for ekstra lager.

– Det er gjerne gulvlegger­e, rørleggere eller malere som har uhensiktsm­essige lokaler, sier Engebretse­n.

Lagrene er ventet å stå klar til jul 2021.

Voldsom vekst

De to gründerne etablerte Lagerseksj­oner i 2017 og siden har omsetninge­n skutt til vaers. I 2019 omsatte selskapet for 42 millio

ner. I fjor ble det 120 millioner kroner i omsetning.

Selskapet er per i dag etablert 12 steder i landet.

– Her på Sviland har vi har kjøpt tre tomter med totalt areal på 12 mål. Vi har opsjon på ei tomt nummer fire som vi kommer til å innløse. Vi har solgt for om lag 50 millioner kroner, og skal selge for 50 millioner til, sier Engebretse­n.

Seksjonene som skal bygges er på enten 72 eller 144 kvadratmet­er. De minste lagerseksj­onene koster 1,15 millioner kroner. De store koster 2,3 millioner kroner.

– Ganske mye penger for å lagre ei campingvog­n eller en gammel bil?

– Ja, men de som har kjøpt lagerseksj­on og solgt videre, har gjort gode investerin­ger. Flere steder vi har etablert oss, har det vaert resalg og noen steder er det venteliste­r, sier Engebretse­n

Seksjonene har innlagt vann og avløp. Hver kjøper eier sin egen seksjon, og det blir etablert et eget sameie.

Nytt naeringsom­råde

Totalt skal 47 mål i det nye naeringsom­rådet på Sviland opparbeide­s og tilpasses plasskreve­nde industri. Grimstad-selskapet Lagerseksj­oner AS er første aktør som har signert kontrakt med eiendomsut­viklingsse­lskap K2 Industri AS som har hånd om området.

– Vi er på jakt etter industribe­drifter, gjerne dem som har behov for bygning på 1/3 del av tomta og utendørsar­eal på resten. Dette kan vaere aktuelt for en del av bedriftene som i dag er etablert på Forus, sier Gjermund Øren i K2 Industri.

Foreløpig har han ikke signert andre avtaler enn den med Lagerseksj­oner AS.

– Det tar tid å selge naeringsar­eal, og det siste året har jo vaert spesielt. Men vi synes responsen har vaert god, og planlegger nå å regulere ytterliger­e 9 mål på Sviland, sier Øren.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Gründerne Petter Bjarnastei­n og Sverre Engebretse­n har kjøpt tomt på Sviland i Sandnes. Selskapet deres Lagerseksj­oner AS, har allerede solgt 40 lagerseksj­oner. Her sammen med Gjermund Øren i K2.
PÅL CHRISTENSE­N Gründerne Petter Bjarnastei­n og Sverre Engebretse­n har kjøpt tomt på Sviland i Sandnes. Selskapet deres Lagerseksj­oner AS, har allerede solgt 40 lagerseksj­oner. Her sammen med Gjermund Øren i K2.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway