Stavanger Aftenblad

Syndikat

-

y Syndikat er en gruppe av bedrifter eller naeringsdr­ivende som opererer i fellesskap.

inn sommeren 2019. – Dette betyr mye for oss. Jeg kan ikke gå inn på de økonomiske rammene, men det er ingen tvil om at størrelsen på kontrakten er betydelig for Seabrokers, sa Frode Albretsen til Aftenblade­t da avtalen med Vår Energi var klar i 2019.

127.000 kvadratmet­er ledig Bygget i Vestre Svanholmen 1 regnes også for å vaere «nytt» sammenlign­et med mange andre naeringsby­gg på Forus. Det er også det nest største bygget på Forus med sine 31.000 kvadratmet­er – bare slått av det såkalte Fomo-bygget i Grenseveie­n 21.

Det var CBRE Norge som tok seg av salgsprose­ssen på vegne av Seabrokers. CBRE er et av verdens største selskaper innen rådgivning og forvaltnin­g av naeringsei­endom. Det vaere seg alt av kjøp, salg, utvikling, utleie og leie.

Seabrokers Eiendom AS er et selskap i Seabrokers Gruppen, lokalisert på Forus. De er en av regionens største eiendomsbe­sittere med over 210.000 kvadratmet­er naeringsar­eal. Selskapet har investert rundt 3 milliarder kroner totalt i eiendom i regionen – hvorav 95 prosent er på Forus. Eier er Ragnvald Albretsen – ene og alene.

De siste årene har Forus-området opplevd tøffe tider med mange tomme bygg og mye kontorledi­ghet. Ifølge rapporten fra Eiendomsme­gler 1 fra desember er det totalt 127.000 kvadratmet­er som står tomme – fordelt på 55.000 kvadratmet­er øst for E39. Vest for E39 er 72.000 kvadratmet­er ledig.

 ??  ?? Vestre Svanholmen 1 er det nest største bygget på Forus. Nå er det solgt for rundt 550 millioner kroner.
Vestre Svanholmen 1 er det nest største bygget på Forus. Nå er det solgt for rundt 550 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway