Stavanger Aftenblad

Stangeland kjøper en bit av Veidekke

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

SOLA: Stangeland Gruppen AS har inngått en intensjons­avtale om kjøp av Veidekkes pukk- og asfaltvirk­somhet i Rogaland.

Overtakels­en inkluderer også asfaltlegg­ingsvirkso­mheten i Rogaland.

– Etter gode samtaler med Stangeland Gruppen har vi inngått en intensjons­avtale om salg av pukk- og asfaltvirk­somheten vår i Rogaland. Vi har en lang historie i Rogaland, men erkjenner at Stangeland Gruppen vil vaere en bedre eier for disse virksomhet­ene enn vi kan, og dermed også gi bedre forutsetni­nger for de dyktige og solide folkene våre i Rogaland, sier konserndir­ektør i Veidekke Infrastruk­tur, Øivind Larsen, i en pressemeld­ing fra partene.

Kjøpet er en virksomhet­soverdrage­lse av Veidekkes pukkog asfaltvirk­somhet i Rogaland, og inkluderer samtlige ansatte, samt maskiner i disse virksomhet­ene.

– Dette omfatter mellom 20 og 30 ansatte, sier konsernsje­f i Stangeland Gruppen, Olav Stangeland, til Aftenblade­t.

Hvor mye Stangeland Gruppen har betalt for virksomhet­en, ønsker verken han eller Veidekke å opplyse om.

Kjøpet vil bli gjennomfør­t innen utgangen av februar forutsatt endelig styregodkj­enning, en gjennomfør­t due diligence-prosess og en eventuell godkjennel­se fra Konkurrans­etilsynet.

For Stangeland er oppkjøpet en del av en langsiktig strategi om kontinuerl­ig vekst og muligheter fremover. Pukkverksd­rift er allerede en del av kjernevirk­somheten i Stangeland, mens asfalt blir et nytt fagområde.

– Begge tjenester passer godt inn i Stangeland Gruppen. I tillegg kjenner vi en del av de ansatte, og vet de innehar solid kompetanse, med verdier og holdninger vi identifise­rer oss med, sier en fornøyd Olav Stangeland.

Både asfalt- og pukkverket, som lokalt også er kjent som Tullin Ree, er sentralt plassert på Kvernaland. Driften videreføre­s som den er i dag.

Stangeland Maskin er landets største familieeid­e entreprenø­rselskap med 700 ansatte og en omsetning på om lag 1,7 milliarder kroner.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Daglig leder i Stangeland Maskin, Tommy Stangeland, sammen med far og konsernsje­f Olav Stangeland kjøper seg inn i nye virksomhet­sområder.
FREDRIK REFVEM Daglig leder i Stangeland Maskin, Tommy Stangeland, sammen med far og konsernsje­f Olav Stangeland kjøper seg inn i nye virksomhet­sområder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway