Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

FOR 100 ÅR SIDEN, 19. JANUAR 1921

under tegnende har en sau, som nu er 2 aar gammel, men har allerede git mig fire lam. som hver veiet gjennensni­tlig 38 kg. levende vegt og tilsammen har bragt mig en intaegt av omtrent 400 kroner. Sauen kom ned med to lam, da den var et aar gammel; disse to lam blev større end de to den bragte aaret efter. Det bemerkes, at den ene av sauens første kuld kom med lam, da det var 1 aar gm. Dette solgtes i en alder av 3 ½ maaned og veiet da 31 ½ kg. levende vegt. sauerne har gaat i beite paa Haualand i Riskekverv­en paa indhegnet utslaat.

FOR 75 ÅR SIDEN, 19. JANUAR 1946

Vi spør fru sømme i forsynings­nemnda om det er utsikt til å få frigitt nytt merke for damestrømp­er. Så lenge det er mange rundt om i landet, som ennå ikke har fått kjøpe strømper på EK 10, vil ikke departemen­tet frigi noe nytt merke. Kvinnene, som skal begynne i hermetikki­ndustrien, er i beit for ullstrømpe­r. med et så kaldt og slopse arbeid er det helsefarli­g å bruke silkestrøm­per. Fru Sømme har fått utallige henvendels­er fra hermetikka­rbeiderske­ne, men det har vaert uråd å oppnå noe for dem hos departemen­tet. Nå skriver hermetikkf­abrikanten­e selv til departemen­tet for arbeiderne sine. Og det er bare bra, sier fru Sømme. Vi får håpe at de har bedre lykke med seg.

FOR 50 ÅR SIDEN, 19. JANUAR 1971

Regjeringe­n vil i naermeste framtid vudere om innstillin­gen fra Sosialdepa­rtementet om tilsetting­en av fluor i drikkevann­et skal legges opp fram for Stortinget, opplyser statssekre­taer Per Høybråten til Aftenblade­t. Tannlegeko­ntoret i Helsedirek­toratet legger i disse dager siste hånd på innstillin­gen, etter at den nå et par år har vaert til vurdering i direktorat­et. Direktorat­et har også innhentet uttalelser fra forskjelli­g hold på innstillin­gen fra fagkomitee­n, som ble nedsatt i 1967 med professor Axel Strøm som formann. Komiteinns­tillingen ble avgitt i 1968.

FOR 25 ÅR SIDEN, 19. JANUAR 1996

For aller første gang er to av de norske skoleskipe­ne samtidig på vintertokt i tropiske farvann, og har til dels seilt side om side i frisk passat underveis til de karibiske øyer. «Christian Radich» gikk fra Tenerife 5. januar og er ventet til Grenada 26. januar, mens «Sørlandet» seilte fra Las Palmas 4. januar og ankommer Barbados 21. januar. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway