Stavanger Aftenblad

Bønn er hjertesprå­k

- Sigve Ims

DAGENS ORD: Hennes erfaringer ga meg innblikk i en krevende verden. Hun hadde gått fra viktig jobb og karriere til hjerneslag og store språkvansk­er.

Afasi heter det når legen setter sin diagnose. Det å slite med å bruke og forstå et språk. Og i hennes tilfelle innebar det langsom og møysommeli­g opptrening. Bitte små seire i form av enkle ord som hun etter mye strev klarte å uttrykke. Pågangsmot­et hennes var imponerend­e. Like så gleden over ørsmå framskritt som i sin tur ga inspirasjo­n til fortsatt øvelse og trening.

Jeg var sammen med henne i ei bibelgrupp­e. Sjelden eller aldri sa hun noe. For det ble for vanskelig å finne ordene. Men når gruppa ba sammen brukte hun alltid ord. Bønnene hennes er de enkleste bønnene jeg har hørt. Alltid rett på sak. Noen få korte setninger var hennes bønn.

Men nettopp fordi hun måtte bruke så få ord, så ble ordene hennes så tydelige. De tydeligste bønnene jeg noen gang har hørt. For denne kvinnen ba om det som virkelig lå henne på hjertet.

Mange år senere hørte jeg et foredrag av en katolsk åndelig veileder. En veileder mange reiste langt for å lytte til. Han sa akkurat det som denne kvinnen gjorde: «Be om det som ligger deg på hjertet.» Bønnen som hjertesprå­k.

Så til alle som strever i bønnens verden. Veilederen og kvinnen med Afasi laerer oss det samme. Å be det som er innerst i hjertet vårt.

«Be,så skal dere få», sier Jesus i Matt.7.7

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway