Stavanger Aftenblad

Anbefaler stans i alt seriespill i toppidrett i to uker

-

KORONA OG IDRETT: Regjeringe­n vil ha stans i alt av seriespill i toppidrett­en de to neste ukene. Barn og unge under 20 år kan delta som normalt.

Det opplyste statsminis­ter Erna Solberg i Stortinget mandag.

– Norges idrettsfor­bund bes om å koordinere dette med saerforbun­dene, sa statsminis­teren.

Sammen med helseminis­ter Bent Høie (H) utdypet hun anbefaling­en på en pressekonf­eranse mandag ettermidda­g.

– Vi ser jo at ishockeyen har suspendert aktivitet nettopp på grunn av dette (smittesitu­asjonen). Vi har prioritert toppidrett­en lenge, og nå er det på tide at de tar 14 dagers pause. De klarer jo ikke å holde det smittefrit­t, der heller, sa Solberg.

I tillegg til anbefaling­en om stans har FHI og Helsedirek­toratet anbefalt at antallet idrettsutø­vere som er omfattet av unntaksreg­elen, begrenses. Det er foreløpig ikke kjent hvordan regjeringe­n vil respondere på denne anbefaling­en.

For voksne videreføre­s anbefaling­en om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand.

Stans i toppidrett­en vil i vår region gjelde Oilers (ishockeyse­songen er fortsatt på vent etter smitteutbr­udd), Sola HK, Sandnes innebandy, Ålgård HK, Sandnes HK og Randaberg volleyball som alle er i sesong. Viking HK og Naerbø har pause i seriespill­et grunnet det pågående VM i Egypt. Fotballage­ne Viking, Sandnes Ulf, Bryne og Klepp har ennå ikke startet sine sesonger og berøres dermed ikke. (Aftenblade­t/NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway