Stavanger Aftenblad

Blonz slapp med skrekken – blir med videre i VM

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

HÅNDBALL-VM: Gladmeldin­g for Alexander Blonz: Han er klarert for videre spill i håndball-VM tross en kneskade.

Det var før lørdagens kamp mot Sveits i Egypt at Stavanger-karen plutselig gikk i bakken under oppvarming­en. Elverum-spilleren skulle bare skyte på mål, men så kjente han at noe var galt i det venstre kneet.

20-åringen gikk rett bort til benken og fikk tilsyn av fysioterap­eut Harald Markussen og lege Thomas Torgalsen. På vei ut av hallen etter kampen fryktet Blonz at VM var over for hans del.

Han skulle etter planen spille rundt Sandberg, men sier dette på generelt grunnlag:

– Vi har jobbet systematis­k med spillerlog­istikk over lang tid og har flere aktuelle kandidater i mot Sveits, men så i stedet hele kampen fra benken. Det var da uvisst om kantspille­ren kunne fortsette i VM eller om han måtte reise hjem med skade. Det ble påvist rift i leddbåndet på innsiden av venstre kne og en rift i båndstrukt­urene på innsiden av kneskålen da laget kom tilbake til hotellet.

Men Blonz, som var ute en stund med en kneskade i fjor høst, trente på formiddage­n søndag og var også med på en halløkt senere på kvelden. I tillegg gjennomgik­k han flere tester. Det gikk såpass bra at Stavangers nye håndballst­jerne blir vaerende i Egypt som en del av Christian Berges VM-tropp.

Norge møtte Østerrike i VM i går. Aftenblade­t gikk i trykken før flere posisjoner. Dette er ting vi jobber med kontinuerl­ig.

Viking starter sin sesongoppk­jøring mandag om en uke. kampen var ferdigspil­t. Sjekk aftenblade­t.no for resultat og reaksjoner.

 ?? JAN KÅRE NESS/NTB ?? Viking har lagt inn to bud på Niklas Sandberg, begge er avslått. Her er Sandberg i duell med Viking-kaptein Viljar Vevatne i fjor.
JAN KÅRE NESS/NTB Viking har lagt inn to bud på Niklas Sandberg, begge er avslått. Her er Sandberg i duell med Viking-kaptein Viljar Vevatne i fjor.
 ?? VIDAR RUUD, SCANPIX ?? Alexander Blonz kan spille videre.
VIDAR RUUD, SCANPIX Alexander Blonz kan spille videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway