Stavanger Aftenblad

Krever 3,6 millioner kroner

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

STAVANGER: Selskapet Aton AS, med Kjell Madland i spissen, og Stavanger Storsenter AS blir ikke enige om hvem som har bruksrette­n til denne gangbroen. Nå blir det rettssak i april.

– Stavanger Storsenter har stengt adkomsten inn til Klubbgata 3 ved å etablere en butikk i gangbroen. Det gjør at min klient ikke kan leie ut et lokale like innenfor gangbroen, rett og slett fordi det er umulig for folk å komme inn der, sier Morten B. Tidemann i LIGL advokater AS.

670 kvadratmet­er

Han represente­rer Aton AS som eier Klubbgata 3 - kanskje best kjent som bygget hvor Comfort Hotel Stavanger har holdt til fram til det gikk konkurs for to uker siden.

– Vår klient ønsker tilgang til sitt område gjennom broen slik at lokalet kan leies ut igjen. Vi snakker tross alt om et område på 670 kvadratmet­er, sier Tidemann, som mener Aton AS har tapt betydelige leieinntek­ter siden 2018.

– Vi krever 3,6 millioner kroner i erstatning for dette, sier han.

– Hvem er det som eier gangbroen?

– Stavanger Storsenter. Saken gjelder Atons rett til å bruke gangbroen som adkomst til butikkloka­let i Klubbgata 3.

– Da broen ble anlagt i 1969 var det samme person som eide både Klubbgata 3 og Klubbgata 5. Altså var det ikke behov for en avtale om dette da, og heller ikke i den senere tid har det blitt skrevet en avtale hvor dette står tydelig nedfelt, svarer Tidemann. Og fortsetter:

– Det som imidlertid er helt klart, er at det finnes dokumentas­jon på at vår klient har adkomstret­tigheter til sitt bygg gjennom broen, og at det har vaert adkomst fra broen siden broen ble anlagt, svarer Tidemann.

– Må selv ta ansvar

Klubbgata 5 eies av kjøpesente­rgiganten Steen & Strøm som driver Stavanger Storsenter AS, eller bedre kjent som Arkaden, i bygget.

– Aton mener at de har bruksrett til en gangbro som vi eier, sier juridisk direktør i Steen & Strøm, Nils Eivind Risvand, til Aftenblade­t.

Han mener at Aton selv må ta ansvar for å få adgang til det aktuelle lokalet.

– Vi mener helt klart at så lenge Aton ikke eier gangbroen, så må de selv ta ansvar for å bygge en trapp eller noe for å få den tilgangen de ønsker, sier Risvand.

– Har en god sak

Han er også styreleder i Stavanger Storsenter AS, og sier videre at de tidligere leide det aktuelle området av Aton AS til en Lindex-butikk.

Den avtalen opphørte i 2018 og siden det har det 670 kvadratmet­er store området stått tomt.

– Vi mener naturligvi­s at vi har en god sak siden vi tar den til retten, sier Atons advokat, Morten B. Tidemann.

Stavanger tingrett har satt av to dager til saken i begynnelse­n av april. Morten B. Tidemann skal altså represente­re Aton AS, mens det er advokat Belinda Taranger Ingebrigts­en fra Kluge som skal represente­re Stavanger Storsenter AS.

Vår klient ønsker tilgang til sitt område gjennom broen slik at lokalet kan leies ut igjen.

Morten B. Tidemann i LIGL advokater AS.

Så lenge Aton ikke eier gangbroen, så må de selv ta ansvar for å bygge en trapp eller noe for å få den tilgangen de ønsker.

juridisk direktør i Steen & Strøm, Nils Eivind Risvand,

 ?? ANDERS MINGE ?? Denne gangbroen er gjenstand for det som nå blir en rettssak mellom selskapet Aton AS og Stavanger Storsenter, bedre kjent som Arkaden.
ANDERS MINGE Denne gangbroen er gjenstand for det som nå blir en rettssak mellom selskapet Aton AS og Stavanger Storsenter, bedre kjent som Arkaden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway