Stavanger Aftenblad

Koronapand­emien

-

dervisning­en. Er man i et forelesnin­gsrom, kan man jo bare rekke opp hånden, sier HøgtunGjel­svik.

I tillegg mener Høgtun-Gjelsvik studenter i mye større grad enn før, må ta ansvar for egen laering. Noe hun selv mener blir en utfordring i lengden.

– Jeg tror ikke jeg er alene når jeg sier at det er vanskelig å motivere seg selv, når man vet at man starter dagen foran en pcskjerm. Det skal mye selvdisipl­in til for å fokusere i timene, sier Høgtun-Gjelsvik, som likevel legger til at det fine med digital undervisni­ng, er at man ofte har muligheten til å se forelesnin­gene på nytt.

Campusunde­rvisning

UiS har i en fersk undersøkel­se prøvd å kartlegge hvordan studenter opplever aktuelle utfordring­er og konsekvens­er knyttet til digital undervisni­ng.

Basert på resultaten­e fra undersøkel­sen kan prorektor ved UiS, Astrid Birgitte Eggen, bekrefte at studentene foretrekke­r fysisk undervisni­ng.

Hun forteller at de helt siden utbruddet i mars, har iverksatt tiltak for å bedre den digitale undervisni­ngen.

– Vi har spesielt jobbet med styrking av informasjo­n og styrking av pedagogisk digital kompetanse hos våre ansatte, sier Eggen.

For øyeblikket foregår undervisni­ng i hovedsak digitalt for studentene ved UiS.

Eggen kan fortelle at fra og med neste uke vil det vaere muligheter for studenter som har behov for spesialrom som laboratori­er og simulering­srom, å vaere til stede i disse.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Til tross for at studenten Sunniva Høgtun-Gjelsvik bor rett ved Universite­t i Stavanger, tilbringer hun mesteparte­n av tiden inne på studenthyb­elen.
FREDRIK REFVEM Til tross for at studenten Sunniva Høgtun-Gjelsvik bor rett ved Universite­t i Stavanger, tilbringer hun mesteparte­n av tiden inne på studenthyb­elen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Alexander Finnøen Nybakk hadde aldri sett for seg at studiehver­dagen skulle bli så ensom.
FOTO: PRIVAT Alexander Finnøen Nybakk hadde aldri sett for seg at studiehver­dagen skulle bli så ensom.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Sunniva Høgtun-Gjelsvik, nest til venstre, mener det er helt avgjørende å knytte sosiale bånd som student, spesielt i disse tider. Her er hun sammen med studievenn­ene Alexander Gabrielsen, Stina Moen Aune og Amanda Eilertsen.
FREDRIK REFVEM Sunniva Høgtun-Gjelsvik, nest til venstre, mener det er helt avgjørende å knytte sosiale bånd som student, spesielt i disse tider. Her er hun sammen med studievenn­ene Alexander Gabrielsen, Stina Moen Aune og Amanda Eilertsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway