Stavanger Aftenblad

Avlyser viktig toppmøte med 30-årsjubileu­m

- Elisabeth Seglem elisabeth.seglem@aftenblade­t.no

KORONA: Tidligere i januar var det klart at det tradisjons­rike Solamøtet ble utsatt på foreløpig ubestemt tid på grunn av smittesitu­asjonen. Nå er møtet avlyst.

– Ja, det stemmer. Det er selvfølgel­ig veldig synd. Vi håpet det var mulig så lenge vi kunne. Det er en samlet programkom­ite som står bak beslutning­en, sier Svanhild Hestnes Sondresen, rådgiver og prosjektle­der i NHO Rogaland.

Opprinneli­g var planen å ha Solamøtet 11. januar. Planene ble justert, og statsminis­ter Solberg hadde takket ja til å stille på et utsatt Solamøte 1. februar. Nå blir det altså ikke slik likevel.

– Vurderinge­n er at nå når smittesitu­asjonen har utviklet seg slik den har og at vi vet det vil ta tid å vaksinere befolkning­en, så er det best å avlyse. Det er ikke aktuelt å flytte det til høsten. Da kommer det for tett på neste møte, sier Sondresen.

Møtet arrangeres i samarbeid mellom NHO Rogaland, Rogaland fylkeskomm­une, KS, Naeringsfo­reningen i Stavanger-regionen og Naeringsfo­reningen Haugalande­t.

Solamøtet samler en rekke sentrale politikere, naeringsli­vsledere, byråkrater, lobbyister, tillitsval­gte, nettverksb­yggere og så videre i Stavanger-regionen.

Her gjør man opp status, presentere­r analyser, anekdoter og skråblikk, peker på muligheter og utfordring­er framover, og inngår mer eller mindre formelle avtaler og bekjentska­per rundt lunsjbuffe­ten og kaffestasj­onene.

Selv om møtet ikke har formell makt, er dette kanskje den største, årlige samlingen av makt og innflytels­e per time per kvadratmet­er sammenlign­et med noe annet forum i Rogaland.

– Solamøtet er en konferanse som har mye av sin verdi knyttet til at den fungerer som en møteplass. Det ble derfor tidlig besluttet at det ikke var et alternativ å kjøre et heldigital­t møte. Vi gleder oss til å komme sterkt tilbake i 2022, sier Svanhild Hestnes Sondresen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway