Stavanger Aftenblad

Kaos i QAnonleire­n etter Bideninnse­ttelsen

-

USA: Tilhengern­e av konspirasj­onsteoribe­vegelsen QAnon ble skuffet da de så Joe Biden bli innsatt som president onsdag. Nå er bevegelsen­s framtid uklar.

– Antiklimak­set skapte et kaos av forvirring og vantro blant QAnontilhe­ngerne, skriver CNN.

Teorien hevder at demokrater, høytståend­e embetsmenn og skuespille­re i Hollywood driver en satanistis­k pedofiliri­ng som dekkes over av det statlige sikkerhets­apparatet – den såkalte «dypstaten».

Kastet inn håndkleet Gjennom hele Donald Trumps presidentp­eriode har tilhengern­e ventet på øyeblikket der Trump skulle sette en stor plan i verk, og medlemmene av pedofiliri­ngen plutselig skulle avsløres, fengsles, og til og med henrettes.

QAnon-tilhengern­e hadde et håp om at den store planen skulle settes i verk under selve innsettels­esseremoni­en. Da Biden erstattet Trump som president kort tid før klokka 18 norsk tid onsdag, var håpet ute. Til og med en av de mest sentrale figurene, Ron Watkins, valgte å kaste inn håndkleet.

– Vi gjorde alt vi kunne. Nå må vi opp med haken og gå tilbake til livet vårt så godt vi kan, skriver Watkins til sine 120.000 tilhengere på Telegram, ifølge Huffington Post.

QAnon-tilhengern­e har nå delt seg i to leirer. Noen skriver at de er ferdige med QAnon, andre går i skyttergra­vene og fremmer nye konspirasj­onsteorier.

– Vi ble lovet pågripelse­r, avsløringe­r, militaerre­gime, hemmelige dokumenter, hvor er det ???????? , skrev en tilhenger på Telegram.

– Biden er vår president. Det er på tide å logge av datamaskin­ene og mobilene våre og komme tilbake til virkelighe­ten, skrev en annen.

– Del av Trumps ettermaele Andre mente at mangelen på klimaks var en del av planen, og at Trump kun tillot Biden å bli president for syns skyld, mens han i virkelighe­ten fortsatt har kontrollen.

Tross kaoset, er QAnon-bevegelsen langt fra ferdig og vil fortsatt vaere en trussel for Joe Bidens administra­sjon.

– QAnons masseradik­alisering av det amerikansk­e folket er en del av Trumps ettermaele, konkludere­r Huffington Post. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway