Stavanger Aftenblad

Nervedrama for Norge – ny skjebnedag søndag

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

HÅNDBALL-VM: Norge slo Portugal med ett mål i onsdagens viktige kamp i hovedrunde­n i VM. Kampen ble beskrevet som en skjebnekam­p. Norge vant til slutt 29– 28 etter at Portugal misset i siste angrep.

I kveld venter Algerie for Norge. Det er en kamp Norge skal vinne. Søndag venter Island i hovedrunde­ns siste kamp.

Men grunnet dårlig målforskje­ll etter firemålsta­pet for Frankrike i første gruppekamp, risikerer Norge fortsatt ikke å ta seg videre til kvartfinal­en – selv med seier over både Algerie og island.

Etter seieren over Portugal er Norge med i kvartfinal­eracet, men sannsynlig­vis avgjøres alt i de siste kampene søndag. Norges skjebne kan bli klar mens de norske guttene ser Frankrike – Portugal på TV. Og målforskje­llen mellom disse tre lagene kan til slutt styre utfallet i gruppen. Det var til slutt seieren som ble det viktigste mot Portugal. Finspillet var i perioder fravaerend­e og selv stjernespi­ller Sander Sagosen slet unormalt mye til tider.

Trønderen ble likevel norsk toppscorer. Av våre fir lokale spillere var det bare Gøran Søgard Johannesse­n (2 mål) og Kristian Bjørnsen (3 mål) som fikk spilletid.

Norge-Algerie har avkast kveld klokken 20.30.

i

 ?? PRIVAT ?? Stian Hoelgaard fra Ålgård er endelig i gang med sesongen etter mange koronaavly­sninger.
PRIVAT Stian Hoelgaard fra Ålgård er endelig i gang med sesongen etter mange koronaavly­sninger.
 ?? ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/REUTERS ?? Kristian Bjørnsen og Norge er fortsatt me di kampen om en kvartfinal­eplass i VM.
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/REUTERS Kristian Bjørnsen og Norge er fortsatt me di kampen om en kvartfinal­eplass i VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway