Stavanger Aftenblad

– Nå er det jeg som trenger hjelp

- Eli Cleve eli.cleve@aftenblade­t.no

SANDNES: Mia Ågensen (20) har ikke mulighet til å overholde smittevern­reglene hjemme. Derfor må hun bo i isolasjon på Hotel Sverre i Sandnes.

– Jeg hadde symptomer, og tok en koronatest, sier helsefagar­beider Mia Ågesen. Så ringte jeg koronatele­fonen og fastlegen på eget initiativ.

Til vanlig bor Ågesen sammen med sin mor. De ventet spent på hennes svar. Det var negativt.

– Jeg var redd for å smitte mamma. Det var ikke mulig og overholde smittevern- reglene hjemme. Derfor ringte jeg smittevern­kontoret i Sandnes kommune, og sa jeg ville ha en taxi, direkte til karantene-hotellet, sier den unge kvinnen på telefon til Aftenblade­t.

Til vanlig jobber hun som helsefagar­beider. Da pandemien rullet inn i landet, jobbet hun blant annet med å behandle koronasmit­tede. Nå er det hun som trenger hjelp.

Tomt i resepsjone­n

– Jeg var veldig nervøs. Jeg hadde ikke lyst å dra dit, men jeg ville følge anbefaling­ene. Som helsearbei­der så vet jeg hvor mye det har å si. Det kom en stor maxitaxi og hentet «lille» meg. Jeg måtte ta inn bagasjen selv, og både sjåføren og jeg brukte både munnbind og hansker. Det var en merkelig følelse å sitte i bilen på vei til hotellet. Heldigvis var turen kort.

– Det var helt surrealist­isk. Ikke en eneste sjel var det å se på hele hotellet. Men det gikk greit. Jeg sjekket inn, og gikk til det som skulle bli rommet mitt, og låste meg inn. Alt sto klart der inne, som et vanlig hotellrom, sier hun. y Hotel Sverre har 69 rom y 12 er satt av til kommunen (en

egen etasje) y Sandnes kommune har en avtale med Hotel Sverre som varer til juni. y Det koster kommunen 500 kroner per person per døgn med denne avtalen. y Til sammenlign­ing: en person, et døgn på hospits, koster kommunen rundt 1000 kroner.

Tar søppelet selv, er forsiktig Alle som bor på karantenea­vdelingen må holde seg på rommet, og det er ingen naerkontak­t. Alt blir satt utenfor døren.

For å kunne følge smittevern­reglene, må de som bor her vaske og skifte søppelpose­r selv. De må ta av sitt eget sengetøy, og legge det i pose, for så å sette den utenfor døren. Stuepikene bytter den med en ny pose med rent sengetøy. Hansker er i bruk til enhver tid.

– God mat y Klokken 08.00 er dagens første måltid. Frokosten blir laget av hotellet selv, og ifølge beboere, er den helt super, og det er skikkelig mye å velge mellom. y Klokken 12.00 er det lunsj. Det

 ?? JAN INGE HAGA ?? Hotel Sverre i Sandnes er et av hotellene i distriktet som blir brukt til karantene og isolasjon.
JAN INGE HAGA Hotel Sverre i Sandnes er et av hotellene i distriktet som blir brukt til karantene og isolasjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway