Stavanger Aftenblad

14 ansatte mister jobben i Byggmakker Sørbø

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: 14 av 66 Byggmakker­ansatte på Mariero og Vaulen er sagt opp fra jobbene sine. Årsaken er dårlige økonomiske resultater i en lengre periode, ifølge ledelsen.

– Totalt blir 13 årsverk berørt av endringspr­osessen. Det beklager vi på det sterkeste og vi forsøker å finne gode løsninger for medarbeide­rne det gjelder, skriver direktør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Sør i en e-post til Aftenblade­t.

Han opplyser at det er åtte ansatte ved byggevareh­uset i Stavanger og fem ansatte ved logistikks­enteret på Vaulen som nå får den tunge beskjeden.

Før nedbemanni­ngen skal det vaere totalt 66 ansatte ved de to avdelingen­e – 41 ved byggevareh­uset på Mariero og 25 på Vaulen.

– Hva er årsak til oppsigelse­ne?

– Byggmakker Sørbø i Stavanger har i en lengre periode slitt med svake resultater, blant annet på grunn av et spesielt tøft marked for byggevarer på Sør-Vestlandet. I fjor var det betydelig nedgang i omsetning, og Byggmakker tapte mange millioner i denne regionen, skriver Gabrielsen.

– Er det aktuelt med ytterliger­e kutt?

– Nei, ikke på nåvaerende tidspunkt. Vi har satt i gang en rekke effektivis­erende tiltak for å få ned kostnadene og øke salget, men vi kommer ikke utenom reduksjon i antall årsverk. Vi understrek­er at tiltakene gjennomfør­es for å kunne vokse og tilpasse organisasj­on og drift etter moderne standarder for framtidens behov. Vi har fortsatt store ambisjoner i Stavanger de neste årene, skriver Byggmakker-direktøren.

I oktober 2018 ble det kunngjort at byggevared­elen til Sørbø Trelast AS og Tau & Jørpeland Bygg AS ble solgt til Byggmakker-kjeden.

I handelen inngikk to byggevareh­us og et logistikks­enter i Stavanger, som i 2017 samlet omsatte for 222 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway