Stavanger Aftenblad

Kraftselsk­aper investerer 50 millioner i teknologib­edrift

- Ola Myrset ola.myrset@aftenblade­t.no

SMARTE LØSNINGER: Lyse og Haugaland Kraft blir medeier i Datek, som blant annet leverer teknologi til smarthus, smartbyer og helsevesen­et.

– Datek er en av de mest spennende aktørene i landet når det gjelder teknologil­øsninger til både kommuner og bedrifter. Vi ser også et betydelig potensial innen smarte løsninger rettet mot privatmark­edet, sier Toril Nag, konserndir­ektør for tele i Lyse, i en pressemeld­ing.

Ifølge meldingen leverer Datek teknologi til segmenter som flåtestyri­ng (tog, lastebiler, busser etc.), styring av veilys, bakkesyste­mer på flyplasser og løsninger til smarthus og smartbyer.

Lyse og Haugaland Kraft går inn med 50 millioner kroner gjennom et felles eierselska­p de har like stor andel i. Eierandele­n i Datek blir på 32 prosent.

– Haugaland Kraft og Lyse har et felles utgangspun­kt i ønsket om å vaere en god og naer samarbeids­partner med kommunene. Vi har tro på at Datek vil kunne utvikle gode teknologis­ke løsninger som vil komme kundene våre til gode, sier konsernsje­f Olav Linga i Haugaland Kraft.

De to kraftselsk­apene fra Rogaland går nå inn med 50 millioner kroner i Datek og blir medeiere i selskapet, som har 45 ansatte og holder til på Lillestrøm. Det omsatte for 84 millioner kroner i 2019, opp fra 61 millioner året før. Resultatet før skatt ble 8,9 millioner.

Bedriften har ambisjoner om å doble antallet ansatte de neste årene.

– Vi mobilisere­r i det voksende markedet for smarte produkter og tjenester og har planer om å lansere flere spennende løsninger innen energi- og smarte hjem-segmentet. Å få Lyse og Haugaland Kraft inn på eiersiden oppleves som en strategisk fulltreffe­r for oss, sier administre­rende direktør Anders Westgaard i Datek.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? 13 årsverk forsvinner ved Byggmakker-avdelingen­e på Vaulen og her på Mariero.
PÅL CHRISTENSE­N 13 årsverk forsvinner ved Byggmakker-avdelingen­e på Vaulen og her på Mariero.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway