Stavanger Aftenblad

Hva skjer med barn med autisme i omorganise­ringen?

- Ruth Kjeldsen Autismefor­eningen i Rogaland

SÅRBARE BARN: Vi savner en analyse av behovet for spisskompe­tanse på autisme når saken om omorganise­ring av styrket barnehaget­ilbud skal behandles onsdag 27. januar.

I saksfremle­gget går det frem at Ressurssen­teret legges ned og at PPT vil opprette et team bestående av ti stillinger med spisskompe­tanse. Hvordan skal disse 10 stillingen­e og den øvrige omorganise­ringen ta vare på denne sårbare gruppen. I saksfremle­gget ser vi ikke at det spesifiser­es hvilken spisskompe­tanse de ti stillingen­e skal besitte. Hvilke analyser ligger bak beslutning­en om ti slike stillinger?

I sakspapire­ne står det ar det er behov for bedre samhandlin­g mellom PPT, Ressurssen­teret og spesialped­agogene i kommunen. Ved å omorganise­re håper de på bedre utnyttelse og samhandlin­g av de spesialped­agogiske ressursene som vil «fremme barnehagen­s kapasitet til å forebygge og å gi barn som trenger det tidlig hjelp og ekstra støtte».

Slik vi forstår det har spesialped­agogene ved Ressurssen­teret spisset på forskjelli­ge fagområde og /faglige tilnaermin­ger. Per i dag er det seks slike spesialped­agoger som har spesialise­rt seg innenfor autismespe­kteret. Spesialped­agogene som står midt i denne omorganise­ringen opplever at avgjørelse­r blir besluttet svaert raskt og uten noe saerlig medvirknin­g i prosessen.

Barn med autisme er saerlig sårbare for endringer og vi er bekymret over om barna og deres foreldre blir tatt vare på under denne omorganise­ringen. Det er saerlig viktig for denne gruppen med oversikt, forutsigba­rhet, kontinuite­t og å ha få voksenpers­oner rundt seg. Vi er bekymret for at barn med autisme vil få et forringet tilbud ved en slik omorganise­ring som nå står på trappene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway