Stavanger Aftenblad

Slik forbereder Norge seg til kvartfinal­en

-

HÅNDBALL: Den norske VM-troppen blir boende utenfor Kairo og unngår smittefare­n i sentrum av storbyen før morgendage­ns kvartfinal­e.

I morgen spiller det norske laget mot enten Spania eller Ungarn. I håp om å unngå magesjau før onsdagens kvartfinal­e har Norge valgt å bli vaerende på hotellet utenfor sentrum.

«Marriott magesjau»

Etter planen skulle alle åtte kvartfinal­ister ha base inne i Kairo sentrum på Marriott Zamalek-hotellet (fem stjerner) ved Nilens bredd. Det har arrangøren bestemt. Men Norge fikk gjennomsla­g for å bli på sin base.

Det flotte komplekset i bykjernen med snaut 1100 rom og 20 etasjer i to tårn blir i lystig lag omtalt som «Marriott magesjau». Slik ble det etter at lag på lag fikk spillere og ledere i kne og mer på toalettset­et enn i trening visse dager.

Etter en treg start er mye på stell i den norske basen tre-fire mil utenfor Kairo. Det er derfor Berge og blant andre landslagsl­ege Thomas Torgalsen ikke umiddelbar­t var så motiverte for å flytte. Mandag fortalte Bjarte Myrhol at laget har valgt å bli på sin base videre. Han fortalte at det føltes tryggere på alle måter å fortsette i en kjent boble, men at det blir lengre reisevei i dagene som kommer.

– Vi tok en diskusjon søndag om hva som var smartest for oss. Vi fant ut at det klart smarteste er å bli her. Det var flere plusser ved å bli her rett og slett. Det er flere lag som sliter med magetrøbbe­l på det andre hotellet, sa landslagss­jef Christian Berge på et pressetref­f i Egypt i går.

Lagt inn klage

Både Danmark, Kroatia, Sverige og Slovenia har fått spillere satt kraftig ut av spill med mageonde.

Slovenia hadde ti-tolv mann ute med magetrøbbe­l natten før avkast mot vertsnasjo­nen. Kampen endte 25–25, og Egypt gikk videre til kvartfinal­e på bekostning av slovenerne.

– Begivenhet­en kvelden og natten før Egypt-kampen er ikke verdig en VM-arrangør. Vi hadde enorme helseprobl­emer natten i forkant, skriver det slovenske håndballfo­rbundet i en pressemeld­ing gjengitt i avisen Dnevnik.

Det er lagt inn en klage til Det internasjo­nale håndballfo­rbundet (IHF) fra Slovenias håndballfo­rbund, men den fører trolig ikke til mye

Norge opplevde det samme helt i starten av VM, men klarte å få situasjone­n under kontroll. Blant annet ble det lagt ned forbud mot å innta visse typer mat.

Norge har med egen kokk til Egypt. Han kan bli en svaert viktig mann siste uka av VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway