Stavanger Aftenblad

Sykepleier­studenter kan bidra i massevaksi­nering

- Stella Marie Brevik stella.marie.brevik@aftenblade­t.no

NORD-JAEREN:

I Haugesund gjør sykepleier­studentene seg klare til å delta i massevaksi­neringen. UiS er med på laget hvis kommunene kommer med en forespørse­l.

– Vi har ikke kommet så langt i bemannings­kabelen ennå, men det kan vaere aktuelt å ta i bruk studenter, sier Eli Karin Fosse, direktør for helse og velferd i Stavanger kommune.

Hun oppgir at de har en god dialog med Universite­tet i Stavanger (UiS), men at det ikke har kommet noen konkrete henvendels­er om dette fra kommunens eller universite­tets side ennå.

Stavanger Forum Expo-hallen vil brukes som hovedlokas­jon for massevaksi­neringen i Stavanger.

Sandnes har ikke landet på spesifikk lokaliseri­ng av massevaksi­neringen ennå, men skulle ha et møte om lokaliseri­ng og bemannings­løsninger i går ettermidda­g. Konklusjon­en var ikke kjent da Aftenblade­t gikk i trykken.

Stiller opp Sykepleier­studentene får ikke opplaering i vaksinasjo­n ved utdanninge­n på UiS, men mange får det i praksisutp­lassering, hvor 50 prosent av studieløpe­t foregår.

Bodil Bø, studiekoor­dinator for sykepleier­studentene, forteller at de vil hive seg rundt hvis det blir aktuelt.

– Vi har et fantastisk samarbeid med kommunene og sykehuset. De har stilt opp for studentene – derfor er vi positive til å gjøre det samme. Vi har mange studenter ute i praksis nå, så det må nok litt rokering til, men det skal gå fint, sier Bø.

Les mer om vaksinepri­oriteringe­ne her.

Skal starte rekrutteri­ng Stavanger og Sandnes skal lage et online bookingsys­tem der befolkning­en kan booke time for vaksinerin­g når massevaksi­neringen kan starte. Det er i denne fasen kommunene vil komme til å trenge ekstra arbeidskra­ft.

– Vi jobber med å starte en større rekrutteri­ng. Vi har ikke noe tidspunkt for dette ennå, men vi kommer ut med det når vi vet hvor mange folk vi trenger – og når vi trenger dem. Så lenge fastlegene vaksinerer, trenger de kun bistand av ambulante team som oppsøker pasienter hjemme, men når vi åpner for vaksinerin­g ved Stavanger Forum, trenger vi mer folk, sier Eli Karin Fosse.

Men når?

Når startskudd­et for massevaksi­neringen går, er mer usikkert. Det er kommet signaler om forsinkels­er, og om at forsinkels­en ikke blir så kraftig som først antatt.

– Det har vaert skissert store mengder vaksiner, men dette har forandret seg. Det høres ut som at vi bli noen måneder forsinket. Det er vanskelig å vite, siden ting forandrer seg fort, men det høres ut som om vi ikke blir ferdige med fastlegens vaksinasjo­n av risikopasi­enter før etter påske, sa Fosse til Aftenblade­t i går.

Kommunene og sykehuset har stilt opp for studentene – derfor er vi positive til å gjøre det samme for dem.

Bodil Bø, studiekoor­dinator UiS

 ?? NTB ?? Stavanger og Sandnes kommune er positive til å samarbeide med universite­tet om bemanning når massevaksi­neringen skal starte.
NTB Stavanger og Sandnes kommune er positive til å samarbeide med universite­tet om bemanning når massevaksi­neringen skal starte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway